Sužinokite, ar esate priklausomi nuo meilės! (testas)

DarniPora.lt

Nerimas, jei antroji pusė paskambina rečiau nei kas valandą, nuolatinė baimė, kad santykiai nutrūks, nors ir nėra tam pagrindo, poreikis, kad mylimasis ar mylimoji visą parą būtų šalia – kartais priklausomybė gali atsirasti ir nuo meilės.

Tikriausiai mažai kas ginčytųsi, kad meilė yra vienas gražiausių jausmų. Tačiau, kaip pastebi rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt, kai meilė tampa tokia didelė, kad iširus santykiams žmogui gyvenimas nebetenka prasmės, šis jausmas darosi pavojingas.

Blogiausia tai, kad kai kurie žmonės gali nė neįtarti, kad yra priklausomi nuo meilės. Dažnai manoma, kad tai tiesiog labai stiprūs jausmai arba bent jau prisirišimas. Tačiau jei kada nors pagalvojote, kad jūsų santykiai jums yra žalingi, bet vis tiek negalite jų nutraukti, tuomet greičiausiai esate priklausomi nuo meilės.

Daugelis mūsų, siekdami sukurti harmoningus santykius, pamiršta sau užduoti kelis svarbius klausimus. Pamėginkite sau atsakyti į klausimą, kodėl jūs užmezgėte šiuos santykius bei kokią emocinę naudą jie jums teikia. Ar jūs jaučiatės įsimylėjęs ar įsimylėjusi? O gal tai tik būdas pabėgti nuo vienatvės?

Jei norite sužinoti, ar esate priklausomi nuo meilės, į žemiau pateiktus teiginius atsakykite „taip“ arba „ne“.

1. Kiekvieną kartą, kai prieinate iki skyrybų, užuot mėginę išsiaiškinti santykius, stengiatės pamiršti visus nesutarimus ir apsimesti, kad problemų jūsų santykiuose nėra.

2. Dažnai pagalvojate, kad jūsų partneris (-ė) nėra jums tinkama pora. Negalite sugalvoti nė vienos savo mylimojo ar mylimosios savybės, kuri jums patinka, tačiau vis tiek negalite nutraukti šių santykių.

3. Jūsų artimieji ir draugai bando jums užsiminti, kad jūsų antroji pusė su jumis elgiasi netinkamai. Jūs sutinkate, kad jie sako tiesą, tačiau negalite nė pagalvoti apie skyrybas.

4. Jei su savo antrąja puse susipykstate ir kelioms dienoms išsiskiriate, imate jausti, kad kaip žmogus esate nieko vertas (-a) ir viduje jaučiate didelę tuštumą.

5. Jei kelias dienas praleidžiate atskirai, negalite užmigti ir neturite apetito.

6. Kai po barnių susitaikote, pradedate jaustis vertingas (-a).

7. Esate pasirengęs bet kam, kad tik išsaugotumėte savo santykius, net jei dėl to turėsite paminti visus savo poreikius.

8. Jūs nuolat su visais kalbate tik apie savo antrąją pusę. Kai kalbama kitomis temomis, jūs neturite ką pasakyti.

9. Seksas jums yra būdas kontroliuoti savo partnerį.

Jei atsakėte „taip“ daugiau nei į tris teiginius, gali būti, kad esate priklausomas (-a) nuo meilės. Jei norite atsikratyti šios priklausomybės, pirmiausia turėtumėte geriau save pažinti.

Pabandykite suprasti, kur slypi jūsų nesaugumo šaknys. Kodėl jaučiatės nieko nevertas (-a), jei šalia jūsų nėra kito žmogaus? Ar bijote vienatvės? O gal bijote būti atstumtas (-a) ir niekam nereikalingas (-a)? Iš kur kyla ši baimė? Galbūt koks nors svarbus žmogus jus jau buvo atstūmęs? Bandymas suvokti savo priklausomybės nuo meilės šaknis padės jos atsikratyti.

Vienas iš būdų, galinčių padėti atsikratyti priklausomybės nuo meilės, yra mokymasis būti be partnerio. Pasižadėkite ateityje reguliariai skirti bent šiek tiek laiko tik sau ir sąžiningai laikykitės šio pažado. Ką tuo metu veiksite, priklauso tik nuo jūsų. Nueikite į teatrą, apsipirkti ar tiesiog pasivaikščioti parke.

Svarbiausia, kad darytumėte tai be savo antrosios pusės. Galbūt tai padės jums patikėti, kad esate puikus žmogus nepriklausomai nuo to, koks žmogus yra šalia jūsų.


antroji pusė, DarniPora.lt, meile, priklausomybę, santykiai, testas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai