Rudenį Vilniuje koncertuos vienas žymiausių šių laikų roko muzikantų

Laikas.lt

Daugkartinis prestižinės „Grammy“ statulėlės laimėtojas amerikietis Lenny Kravitz į pasaulio arenas sugrįš su jubiliejiniu dešimtuoju koncertiniu turu „Strut“, skirtu rudens pradžioje pasirodysiančiam to paties pavadinimo albumui pristatyti. Į naujausių gastrolių tvarkaraštį žvaigždė įtraukė ir Lietuvą. L. Kravitz Vilniaus „Siemens“ arenoje koncertuos spalio 30 d.

„Šis koncertas Lenny Kravitz gerbėjus Lietuvoje turėtų priversti džiūgauti. Lietuviai bus vieni pirmųjų, kurie išgirs ir pamatys naujausią žvaigždės koncertinę programą. Kadangi tai bus vienas pirmųjų koncertų, į jį bus nukreiptos daugelio atlikėjo pasaulio gerbėjų ir, be abejo, muzikos kritikų, žiniasklaidos akys, todėl L. Kravitz ir jo komanda dės visas pastangas, kad koncertas „Siemens“ arenoje būtų tarp geriausių“, – įsitikinęs koncertą Lietuvoje organizuojančios bendrovės „SEVEN Live“ vadovas Juras Vėželis.

Koncertinį turą žvaigždė pradės spalio 22 d. koncertu Maskvoje. Pirmoje pasaulinių gastrolių dalyje Lenny Kravitz numatė surengti 40 koncertų Europos miestuose ir dar keletą jų Rusijoje.

Į gastroles hito „Fly Away“ atlikėjas išsiruoš praėjus vos mėnesiui po itin laukiamo naujojo albumo pasirodymo, apie kurį pastaruoju metu vis garsiau ir daugiau kalbama. Vos prieš savaitę L. Kravitz melomanams pristatė pirmąjį albumo singlą „The Chamber“.

„Šis albumas grąžino mane ten, kur gimė mano milžiniška meilė muzikai. Albumas man priminė jausmus, kuriuos jaučiau mokydamasis mokykloje. Tai roko ir rokenrolo albumas: išgrynintas, turintis sielą ir tiesiog savaime „sulipęs“ į nedalomą visumą“, – apie naująjį savo darbą sako L. Kravitz.
Per daugiau nei du dešimtmečius trunkančią muzikinę karjerą L. Kravitz pardavė beveik 40 mln. įrašų. Jo trofėjų lentynoje puikuojasi aibė prestižinių apdovanojimų, tarp kurių keturios „Grammy“ statulėlės pelnytos už geriausią roko atlikėjo dainą.

L. Kravitzas garsėja ne tik savo, kaip vokalisto, talentu. Ne prasčiau vertinami ir jo dainų autoriaus, kompozitoriaus, įrašų prodiuserio, aktoriaus ir instrumentalisto gebėjimai. Įrašinėdamas kūrinius jis pats dažnai groja visomis gitaromis, mušamaisiais, sintezatoriumi ar perkusija.

Sulaukęs vos trejų, jis pradėjo groti lėkštėmis ir puodais, o būdamas penkerių jau norėjo būti muzikantu. Šis noras ir aistra muzikai nedingo iki šiol. Kadangi Lenny augo klausydamasis muzikos, kurią klausėsi jo tėvai (R&B, džiazo, klasikos, operos, gospel chorų ir bliuzo), jo kūryboje ypač jaučiama 60-ųjų ir 70-ųjų metų muzikos dvasia.

Bilietus į Lenny Kravitz koncertą sostinės „Siemens“ arenoje platina „Tiketa“. Išankstinė bilietų prekyba „Tiekta“ klubo nariams prasidės liepos 1 d. 10 val. Viešoji prekyba startuos liepos 2 d. 10 val.

koncertai, koncertai Vilniuje, Lenny Kravitz

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai