Now Reading
Andriaus Užkalnio nekritikuojamų burgerių receptas (foto)

Andriaus Užkalnio nekritikuojamų burgerių receptas (foto)

Andriaus Užkalnio nekritikuojamų burgerių receptas (foto)

Laikas.lt
Igno Jurkyno nuotr.

Ketvirtadienio vakarą vilniečiai turėjo unikalią galimybę paragauti burgerių, pagamintų pagal maisto kritiko receptą. Sukurti jį Andrių Užkalnį įkvėpė filmas „Šefas ant ratų. Virtuvė Los Andžele“.

„Kaip geram kepsniui pagardinti pakanka druskos ir pipirų, taip ir geram burgeriui nereikia daugybės ingredientų. Mėsainiams pagal mano receptą pagaminti pakanka dviejų paplotėlių jautienos, tarp jų įterpiant raudonojo svogūno griežinėlį. Dar reikia trijų lakštelių šoninės. Viską pagardiname barbekiu padažu, o pertepti naudojame paprastą majonezą. Vietoj salotų mano burgeryje – svogūnų laiškai. Ir, žinoma, dar reikia gardžios bandelės bei įgudusio meistro žinių ir rankų“, – sako filme rodomų maisto vaizdų įkvėptas A. Užkalnis. Burgerius pagal jo receptą gamino restorano „Drama burger“ meistrai.

Jau šį penktadienį Lietuvos kino teatruose pradedamas rodyti filmas „Šefas ant ratų. Virtuvė Los Andžele“ pasakoja kadaise labai garsaus virtuvės šefo Karlo Kasperio (vaidina pats filmo režisierius Jonas Favreau) istoriją. Karlas dirba populiariame restorane, tačiau toli gražu nėra tikrasis jo virtuvės šeimininkas. Senamadiškas restorano savininkas ponas Riva (Dustinas Hoffmanas) kur kas geriau už virtuvės šefą „žino“, ką patiekti restorane pavakarieniauti nusprendusiam įtakingam maisto kritikui (Oliveris Plattas). Karlas neturi kito pasirinkimo, kaip tik paklusti savo bosui ir gaminti klasikinius patiekalus iš restorano meniu. Tiesa, jie maisto kritiką pribloškia toli gražu ne iš gerosios pusės.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top