Now Reading
Supergrupės „Acollective“ iš Tel Avivo nemokamas koncertas jau šiandien

Supergrupės „Acollective“ iš Tel Avivo nemokamas koncertas jau šiandien

Supergrupės „Acollective“ iš Tel Avivo nemokamas koncertas jau šiandien

Laikas.lt

Šiandien , birželio 25 d., „LRT Opus“ terasoje pasirodys bene įdomiausia grupė iš Izraelio – „Acollective“. Įtakingas muzikos žurnalas „NME“ juos įvardino kaip sėkmingiausią muzikinį eksportą iš saulėtojo Tel Avivo.

Ši septyniukė Vilniuje vakare surengs nemokamą koncertą, kurio metu pristatys panašią programą į tą, su kuria keliavo į britų festivalių pasididžiavimą „Glastonbury“, dalyvavo grandiozinio festivalio „SXSW“ showcase.

„Jie labai staigiai iš pogrindinės grupės išsiveržė į tarptautinį lygį. Nepaisant to visame tame dėmesio chaose jie nusprendė užsidaryti sename batų fabrike, kur įrašė nuostabų albumą „Pangaea“, – indie electro roką grojančius „Acollective“ pristato juos į Vilnių pakvietęs Victoras Diavara.

Iki staigiai išpopuliarėjusių „Acollective“ – dirbo viską

Vaikinai specialaus interviu Lietuvai metu paklausti apie tai, ką veikė iki to, kol tapo pilno etato muzikantais ilgai juokėsi:

„Ko tik mes nedarėme: vieni dirbo tradiciškai barmenais, dviračių mechanikais, kiti gamino humusą, vyną, treti žaidė futbolą, dar kiti dirbo banke su paskolomis, draudimais ir t.t. “, – išties įspūdingą kelią iki kol tapo pilnaverte grupe pasakoja „Acollective“ lyderis Roy Rieck.

Dabar gimtajame Tel Avive grupė be problemų išparduoda visus bilietus į savo koncertus. Neretai tie koncertai vyksta netgi tūkstančio ar daugiau vietų talpinančiose erdvėse.

Apie Lietuvą ir lietuvius

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kaip ir ne vieno muzikanto, gyvenančio Izrealyje, taip ir šios grupės šaknys siekia Lietuvą. Net kelių „Acollective” narių seneliai yra lietuviai.

„Žinoma, kad daug žinome apie Lietuvą. Jūs visi ten aukšti ir gerai lošiate krepšinį. Nors mano seneliai iš Lietuvos – esu neaukštas ir labai prastai valdau kamuolį“, – šypsodamasis pasakoja kitas grupės narys Idan.

Dar vaikinai išsidavė apie tai, kad yra domėjęsi Lietuvos istorija ir lietuvių kalba ištarė „knygnešiai“: „Labai žavimės visais, kurie daro herojiškus veiksmus vardan laisvės… ypač tokia senovine profesija kaip knygnešiai“.

Kiti renginiai šią savaitę „LRT Opus“ terasoje

Ketvirtadienį, birželio 26 d., vyks net du renginiai vienas po kito ir abu nemokami: Lietuvos beatbokso čempionas GON pristatys savo ilgai lauktą albumą, o po to prasidės ketvirtadieninis „Rastadienis” su begale didžėjų iki paryčių. Žinoma, per pertraukas – futbolas dideliame ekrane.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top