„Bliuzo naktyse“ tatuiruoti festivaliautojai galės pasinerti į aklus pasimatymus, tapti žmogumi-raketa arba išmokti šokti bliuzą

Laikas.lt

Liepos 4-5 dienomis Varniuose įvyks jau legendomis ir mitais apipintas „Bliuzo naktų“ festivalis. 22-us metus rengiamos bliuzo mėgėjų naktys ir dienos gali didžiuotis pelnytai vadinamos seniausiu festivaliu po atviru dangumi Lietuvoje. Muzikinę nuotaiką diktuos bliuzo legendos su Holivudo aktoriumi Stevenu Seagalu priešakyje, o laisvalaikiu visi galės išmėginti it iš gausybės rago pabirusias pramogas.

Festivalių „Bliuzo naktys“, „Galapagai“ ir „Roko naktys“ organizatoriai visuomet palaikė socialines iniciatyvas, todėl socialiai aktyviems pramogų netruks. Lankytojai galės dalyvauti Gyvūnų gerovės iniciatyvos rengiamose šunų ir jų šeimininkų varžybose, neįgaliųjų tinklinyje ar kartu su „Myliu panda“ (Judėjimas prieš neapykantos kalbą – red. past.) komanda nupiešti žmogaus teises atspindintį grafiti.

Socialinėms akcijoms neabejingi taip pat galės išklausyti ULAC medikų rengiamų seminarų apie sveikatą ir atsakingą elgesį, o Janimo linija festivalyje „Bliuzo naktys“ vykdys socialinę akciją „Kaip jautiesi“. Tad jei nuotaika bus paniurus, tuojau pat galėsite užrašyti ar nupiešti savo jausmus bei sulaukti pagalbos.

Žinoma, tai tik dalis visų pramogų. Vietoje nenustygstantys „Bliuzo naktų“ dalyviai galės savo energiją išlieti tinklinio, krepšinio ar futbolo turnyruose arba tiesiog „spardydami“ kamuolį prie „Spyrio“ stalo futbolo stalo.

Jei po gero bliuzo vakarėlio, kuris prasidės nuo penktadienio, liepos 4 dienos, jausite jėgų proveržį, be abejo galėsite juo atsikratyti. Festivalio teritorijoje išdygs 6,25 metrų aukščio olą imituojanti laipiojimo siena. Balansą lavinti padės ištemptas lynas, kurio ilgis sieks nuo 10 iki 100 metrų.. Tiesa, bene labiausiai intriguojantys užsiėmimai – katapulta į vandenį ir žmogaus-raketos amplua.

Nors muzikos festivaliai dažniausiai reiškia poilsį ir protui, ir sielai, niekas nesakė, kad jų metu nereikia pasukti galvos. Pirmoji specializuota stalo žaidimų parduotuvė Lietuvoje „D6“ po atviru dangumi surengs stalo žaidimų turnyrą.

Azartiškesni bliuzo mėgėjai galės rinktis prie sportinio pokerio stalo, o vienišiai išmėginti aklus „Grožio guru“ rengiamus pasimatymus (angl. speed dating). „Bliuzo naktyse“ bus rengiamos ir specialios bliuzo šokio pamokos pradedantiesiems ir profesionalių šokėjų pasirodymai.

Drąsiausi festivaliautojai galės pasidaryti Chna tatuiruotę, o drąsesni už drąsesnius – žengti į „Drakono ženklą“ ir prasiverti auskarą ar kūną papuošti laikinais, bet labai tikroviškais piešiniais.

Festivalyje „Bliuzo naktys“ jūsų lauks „Skalvijos“ lauko kino teatras, orientacinio varžybos, Kariauktiras.lt pramoginio šaudymo užsiėmimai, Vėjo pakavimas, Gyvoji biblioteka, Aukok.lt geradarių ir Eurodesk komandos paskaitos, kūrybinės dirbtuvės „Ramios bitės“ pamokėlės, ugnies šou meistrų „Liepsnose“ sukurtą teatralizuotą reginį ir dar daug kitų pramogų.

Be pramogų liepos 4-5 dienos Varniuose vyksiančiose „Bliuzo naktyse“ skambės ir kokybiškas bei visų pamėgtas bliuzas. Festivalyje pasirodys Holivudo aktorius, kovos menų meistras ir bliuzmenas Stevenas Seagalas (JAV), Oskarą pelnęs Nikki Buzz & Dr. Blues Soul Revision (JAV/PL), Angela Brown (JAV). Lietuviško bliuzo legendos Arina & „Veto Bank“ (LT), „Road Band“ (LT), „Baltasis Kiras“ (LT), „Blues Makers“ ft. Mild Blue (LT), Giedrė Kilčiauskienė & „Blues Band“ (LT), „Kontrabanda“ (LT), „Garbanotas Bosistas“ (LT), „Latvian Blues Band“ (LV), „The Cathouse Radio“ (EE), „Neteisėtai Padaryti“ (LT), „Mood Seller “(LT), Jutas & Bukartas Acoustic Duo (LT) „Pilnatys“ (LT).

Bliuzo naktys, festivaliai, vasaros festivaliai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai