7 žingsniai tobulos kelionės link

Laikas.lt

Laikai, kuomet išvykimas į užsienio šalį be kelionių gido ar popierinio žemėlapio atrodė neįmanoma misija, jau praeityje. Tačiau dažnas mūsų vis dar nesiryžta leistis į kelionę savo jėgomis. Vasara – puikus metas permainoms, tad parengėme 7 žingsnių planą, padėsiantį pasirengti svajonių atostogų scenarijų be baimės. Tobulai kelionei prireiks tik išmaniojo telefono, linksmos kompanijos ir tinkamo nusiteikimo!

1. Domėkis. Atostogos tokios trumpos, o norisi pamatyti tiek daug! Kaip atsirinkti dėmesio verčiausias vietas? Vienas iš būdų - pasikliauti kitų keliautojų patirtimi. Rekomendacijas pateikiančios programėlės mūsų dienomis sulaukia milžiniško populiarumo. Populiariausiųjų tarpe, pavyzdžiui „TripAdvisor“ ar „TouristEye“, galima rasti keliautojų atsiliepimus, pačius įvairiausius patarimus (kur apsistoti, išsikeisti pinigų, rasti dominantį muziejų), viešbučių įvertinimus ar nuotraukas.

2. Planuok. Pasirengus lankytinų objektų sąrašą, metas suplanuoti kelionės detales. O tų detalių tikrai daug! Lėktuvo bilietai, viešbučio rezervacijos, automobilio nuoma, restoranų adresai gali susukti galvą. To išvengti padės visos reikalingos informacijos kaupimas vienoje vietoje. Pavyzdžiui, programėlės „TripIt“ ar „TripCase“ leidžia susisteminti kelionės planus išmaniajame telefone: prisijungti prie kelionės bilietų ar viešbučio rezervacijos bet kokiame įrenginyje, gauti lankytinų vietų maršrutus ar žemėlapius, dalintis kelionės planais socialiniuose tinkluose.

3. Kraukis lagaminą. Kuomet kelionė suplanuota, svarbu tinkamai įvertinti oro sąlygas. Juk ne visada blogas oras kenkia atostogoms. Kartais užtenka į lagaminą įsimesti orui pritaikytus drabužius. Na, o jau atvykus į išsvajotų atostogų vietą, prie orų prognozės galima pritaikyti dienotvarkę: saulėtą dieną ilsėtis paplūdimyje, o debesuotą - aplankyti istorines vietas. Siekiant sumažinti tikimybę, kad oras mus nustebins, išmaniajame telefone derėtų įsidiegti programėlę su oro prognozėmis, pavyzdžiui, „Yahoo Weather“, „AccuWeather“ ar „The Weather Channel“.

4. Keliauk. Didelė dalis žmonių bijo keliauti į užsienio šalis dėl galimybės pasiklysti. Išmaniųjų telefonų eroje tai tikrai nebe problema. Siekiant apsisaugoti nuo gana dažnos klaidos eiti priešinga kryptimi nei manoma gali pagelbėti elektroninis kompasas, pavyzdžiui, „Compass 360 Pro” ar „Compass“. Negana to, išmaniajame telefone nesudėtinga įdiegti žemėlapį. Vieni populiariausi jų „Google Maps“, „GPS Navigation & Maps by Sygic“ ar „Maverick Pro GPS Navigation“. Technologijos gali padėti net nerandantiems savo pasistatyto automobilio! Tokiu atveju į pagalbą skuba „Car Parker“.

5. Suprask. Kelionėje dėl kalbos barjero patirti nesusipratimai ateityje gali tapti smagiais prisiminimais, o per klaidą užsisakytas ne tas patiekalas gali pasirodyti visai skanus! Na, bet nenorintiems rizikuoti egzotiškoje šalyje užsisakyti kepto vabzdžio, į pagalbą skuba vertimo programėlės, tokios kaip tradicinis „Google Translator“ ar „Word Lens Translator“ – programėlė, kuri išverčia ženkluose esantį tekstą. Tuo tarpu didieji technologijų gamintojai vis išmanesnes programėles diegia iškart į telefonus. Pavyzdžiui, „Samsung Galaxy s5“ integruota programėlė „S translator” rašytinius arba sakytinius žodžius išverčia į anglų kalbą.

6. Skaičiuok. Dar viena keliautojus gąsdinanti sritis yra skirtinga valiuta. Apsilankius parduotuvėje prarasti nuovoką galima net kaimyninėje Baltarusijoje, kurioje už vieną litą gausite beveik 4000 Baltarusijos rublių. Norėdami išvengti pasimetimo, būtinai pasirūpinkite valiutos skaičiavimo programėlėmis, pavyzdžiui, „XE Currency“ arba „Currency Converter“, kurios pateikia visų pasaulio valiutų kursus, konvertuoja valiutą ir pan.

7. Ragauk. Atvykus į užsienio šalį būtina paragauti tradicinės virtuvės šedevrų. Juk kaip kitaip atrasti, pavyzdžiui, tikrą Italiją, nepasimėgavus lazanija, kava ar tiramisu! Norintiems neapsigauti ir pasigardžiuoti kokybišku maistu padeda restoranus vertinančios programėlės. Vienos populiariausiųjų, pavyzdžiui, „Foodspotting“ ar „Urbanspoon Restaurant Reviews“ suteikia prieigą prie milijonų lankytojų atsiliepimų apie geriausius restoranus, siūlančius vietinį maistą.

kelionės, kelionių patarimai, patarimai keliaujantiems, vasara

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai