Now Reading
Penktadienio DJ: penki primiršti „Sattoje“ grosiančių atlikėjų klipai (video)

Penktadienio DJ: penki primiršti „Sattoje“ grosiančių atlikėjų klipai (video)

Penktadienio DJ: penki primiršti „Sattoje“ grosiančių atlikėjų klipai (video)

Laikas.lt

„Penktadienio DJ“ rubrika šią savaitę itin vaizdinė. Pasiruoškite keliolikai minučių akių mankštos – festivalis „Satta“ pristato penkių šiemet jame grosiančių atlikėjų vaizdo klipus. Va ir ne naujausius, kaip galbūt tikėjotės – kaip tik galbūt jau šiek tiek pamirštus, sukurtus (ar susikurtus) pačioje karjeros pradžioje.

Dirty Beaches – West Coast Bird (2009)

Dirty Beaches – taivaniečių kilmės eksperimentinio, kinu dvelkiančio lo-fi skambesio puoselėtojas Alex Zhang Hungtai. Karjeros pradžioje Kanadoje gyvenęs atlikėjas režisavo ne vieną vaizdo klipą savo kūriniams. Štai pats pirmasis režisūrinių muzikanto bandymų.

Forest Swords – Miarches (2009)

Liverpulyje augęs britas Forest Swords – ypatingo jautrumo ir talento kūrėjas, nevengiantis pasikapstyti psichodelikoje, beje, ne tik muzikantas, bet ir grafikos dizaineris. 2009-aisiais vieną pirmųjų savo leidinių „Miarches“ jis išleido 125-ies permatomų kasečių tiražu… O čia – kiek vėliau išleistas klipas to paties pavadinimo kūriniui. Medžiagą jam Forest Swords pasiskolino iš DVD su 6-ojo dešimtmečio amerikietiškais visuomenės informavimo filmais.

Dam funk – Mirrors (2009)

Dâm-Funk – bene „paplūdimiškiausias“ šių metų „Sattos“ programos artistas, atkeliaujantis, žinoma, iš saulėtos Kalifornijos. Pernai jis išleido albumą kartu su Snoop Dogg, bet šiuo atveju įdomu prisiminti, kaip gi vaizdavo savo muziką prieš penkerius metus, kai buvo šiek tiek mažiau kietas.

Sekuoia – Evenings (2012)

Danas Sekuoia – dar labai jaunas, ir jo diskografija trumpa, bet tokia puiki, kad neverta abejoti kūrėjo sugebėjimais. Vienas pirmųjų Sekuoia klipų, sukurtas 2012-aisiais – jaunatviškas, nesudėtingas, galima sakyti, „iš gyvenimo“.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

King Midas Sound – Cool Out

Tarptautinio projekto „King Midas Sound“, kurio iniciatorius – dubstep žymūnas The Bug, pirmasis singlas pasirodė 2008-aisiais. „Cool Out“, beje, išleido taip pat festivalyje „Satta“ grosiančio Kode9 leidykla „Hyperdub“, o čia ir dulkinas naktinis titulinio kūrinio vaizdas.

„Satta“ rugpjūčio 14–17 dienomis vyks Latvijos kurorte Papėje. Festivalio bilietai brangs iškart po Joninių.

Daugiau info: www.sattafestival.com; www.facebook.com/sattafestival


Daugiau „Penktadienio DJ“ grojaraščių ieškokite čia.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top