Now Reading
3D projektas „Synergium“: įspūdingas technologijų bei kūrybiškumo susijungimas „Kultūros naktyje“

3D projektas „Synergium“: įspūdingas technologijų bei kūrybiškumo susijungimas „Kultūros naktyje“

3D projektas „Synergium“: įspūdingas technologijų bei kūrybiškumo susijungimas „Kultūros naktyje“

Laikas.lt

Vienu įsimintiniausių reginių jau šį penktadienį vyksiančio festivalio „Kultūros naktis“ metu žada būti projektas „Synergium“, kursiantis įspūdingas 3D vaizdines instaliacijas ant Lietuvos Respublikos Prezidentūros pastato. Žadama, jog naktinėtojai bus ne tik pasyvūs profesionalų kuriamų vaizdų žiūrovai, bet ir patys galės prisidėti prie kuriamo vaizdo naudodamiesi interaktyviu stalu. Projekto rengėjai – kompanijos „Video architektai“, jungiančios naujausias technologijas bei kūrybiškumą, atstovai Povilas Oželis ir Linartas Urniežis sutiko daugiau papasakoti apie save bei projektą.

Projekto rengėjai, prisistatykite!

Video architektai – ilgametę patirtį turinčių specialistų komanda, susivienijusi su tikslu atrasti sinergiją tarp naujųjų medijų technologijų ir kūrybiškumo. Esame patys tikriausi kūrybinių industrijų ambasadoriai Lietuvoje. Specializuojamės šiose srityse: 3D vizualizacijos ant erdvinių paviršių, interaktyvi medija, vizualiniai animacijos ir dizaino sprendimai, hologramos, vizualizacijos ant vandens ir išskirtiniai multimedijos projektai.

Mūsų sukurtos grafinės vizualizacijos yra ypatingos tuo, kad joms nėra ribų kokio dydžio ar formos objektas, ant kurio bus perkeltas vaizdas.

Kaip kilo mintis dalyvauti „Kultūros naktyje“?

„Kultūros naktis“ – tai pagrindinis Lietuvos kultūrinis renginys, kuriame galimybę save pristatyti turi kiekvienas šalies menininkas. Daugiau nei 150 tūkst. žiūrovų – skaičius, kuris tikrai leis būti pastebėtam ar priminti apie save. Sekėme „Kultūros naktį“ jau ne vienus metus, galvodami, ką šiai šventei galime pasiūlyti. Tai turėjo būti labai stipri idėja, kuri galėtų tapti vienų didžiausių „Kultūros nakties“ renginiu. Šiemet, kai pilnai išvystėme savo idėją, nusprendėme kreiptis į organizatorius. Sulaukę itin pozityvaus atsako, ėmėmės vystyti „Synergium“ projektą. Šiuolaikinių technologijų sujungimas su menu yra kryptis, kuria pastaruoju metu itin sparčiai juda visas pasaulis. Tikimės, kad žiūrovai pamatę mūsų sukurtas vizualizacijas ir patys pabandę jas valdyti, liks maloniai nustebinti ir sužavėti.

Per Kalėdas Vilniuje pristatėte vizualines instaliacijas ant Katedros sienų. Šį kartą kūrybiniu taikiniu pasirinktas Prezidentūros pastatas. Kodėl?

Keliaudami užsienyje, važinėdami dviračiu po Vilnių ar atostogaudami visada stebime ir analizuojame aplinką. Ją matome kitaip nei daugelis įsivaizduoja. Šviesus pastatas, įdomios architektūrinės detalės ir didelė aikštė žiūrovams – keletas iš idealių sąlygų, kad surengti išskirtinį 3D projekcijų pasirodymą. Žiūrėdami į tokius statinius, mintyse visada įsivaizduojame, kaip ant jų galėtų atrodyti mūsų kuriama 3D projekcijų video grafika.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Prezidentūros pastatas pasirinktas tikrai ne veltui. Važiuodami šalia šio objekto esančia gatve ar tiesiog sėdėdami Simono Daukanto aikštėje vis pagalvodavome, kad tai – ideali vieta, atitinkanti mūsų techninius ir idėjinius reikalavimus. Nepamirškime to, kad šis architektūrinis ansamblis kiekvienam iš mūsų turi ypatingą svarbą istoriniu atžvilgiu. „Synergium“ projekto metu ant pastato priekinio fasado perteiksime estetines parametrizmo stiliaus išraiškas. Jos sujungs klasicizmo stiliaus statinį su naujosiomis meno atmainomis. Sena ir nauja taps vienu, kitais žodžiais tariant, sukursime sinergiją tarp klasikos bei moderno.

Išvysti bei sudalyvauti projekte „Synergium“ galėsite jau šį penktadienį vyksiančiame vienos nakties kultūros ir meno festivalyje „Kultūros naktis“. Projektas vyks nuo 23 val. iki 2 val. nakties S. Daukanto aikštėje.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top