Pokalbis su žymiu astrologu, kuris siūlo kas savaitę atgimti vis kitu Zodiako ženklu

Laikas.lt

„Gahlas Edenas Sassonas yra ne tik profesionalus visatos gidas, bet ir puikus paslapčių saugotojas“ – maždaug taip paslaptingai nuskambėtų bet kurios Holivudo įžymybės sakinys apie vyrą, kurio darbus pripažino ir Jo Šventenybė Dalai Lama XIV. Astrologas Iš Los Andželo, kuris niekuomet nekalba apie savo klientų, kaip jis pats sako, asmeninius dvasios žemėlapius Lietuvoje lankysis liepos pradžioje. Kursų metu jis išsklaidys keletą mitų ir papasakos, kaip kiekvienas iš mūsų galime kurti stebuklus savo gyvenime.

Izraelyje užaugusiam ir psichologijos studijas Izraelyje baigusiam Gahlui Sassonui nebuvo leista stoti į klinikę psichologiją toliau tęsti mokslų. Vyriausias profesorius tuomet jam pasakė: „Tu pernelyg kūrybingas, kad būtum klinikinis psichologas. Tavo susidomėjimas dvasingumu, simbolizmu ir mistika, būtų pavojus sistemai.“ Šiandien G. Sassonas šį žmogų vadina savo gelbėtoju, suteikusiu progą tapti tuo, kuo jis yra dabar. Astrologas, numerologas, psichologas, Kabalos ir jogos meistras pelnė pasitikėjimą ir turi daugelį sekėjų visame pasaulyje nuo Kalifornijos iki Hong Kongo. 

Nekomercinis ir įtakingas W žurnalas Gahlą pripažino geriausiu astrologu, jo knygos „Noras gali pakeisti tavo gyvenimą“ (A Wish Can Change Your Life) ir Atrologijos gidas (Cosmic Navigator) yra išverstos į daugelį pasaulio kalbų. Su žmogumi, kuris laisvu laiku kelionėse tarp Azijos, Europos ir Amerikos kuria ir atlieka muziką, kalbamės, kodėl viskas, kas mums nutinka – pozityvu ar negatyvu – iš tikrųjų yra gyvybiškai svarbu.

Kokioje šeimoje augote? Koks Jūs buvote vaikas?

Mano tėvai buvo mylintys ir duodantys. Tėvas, kuris kilęs iš Bulgarijos, buvo ateistas. Kaip ir Lietuva, Bulgarija buvo Sovietų Sąjungos sudėtyje. Atsimenate, žmonėms tuomet buvo skiepijama, kad religija yra blogis, tad ir mano tėvas neturėjo galimybių susipažinti su dvasinėmis praktikomis. Todėl tuomet, kai dar ankstyvame amžiuje aš pradėjau domėtis religija, turėjau tai slėpti nuo savo gimdytojo, kad jo nenuliūdinčiau.

Vaikystėje mėgdavau sėsti ant savojo dviračio ir įsivaizduoti, jog tai arklys, o gatvės – tai mano kalnai ir girios. Vaizduotė buvo geriausiu mano draugu: mintis ir įžvalgas, kurios man kildavo „jojant“ dviračiu, aš užrašydavau. Tik vėliau sužinojau, kad visa tai jau buvo užrašyta Kabalos ar kitų mistinių tradicijų. Buvo malonu sužinoti, kad nebuvau pamišęs (juokiasi).

Kokias savybes žmoguje vertinate labiausiai?


Kūrybiškumą, nuotykių jausmą ir atjautą.

Kaip įvardintumėte amžių, kuriame dabar gyvename?


Gyvename Vandenio eroje. Tai šviesos amžius. Mes ką tik įžengėme į vieną labiausiai jaudinančių periodų žmonijos istorijoje, todėl ypač optimistiškai žvelgiu į mūsų ateitį.

Savo knygoje „Astrologijos gidas“ siūlote 12 savaičių praktiką, asmeninio tobulėjimo sistemą, kviečiančią kiekvieną savaitę atgimti vis nauju zodiako ženklu. Kaip tai veikia? Kaip padeda eiti asmeninio tobulėjimo keliu?

Kiekvienas iš mūsų, nepaisant to, su kuo save tapatiname – Šauliu, Vėžiu ar Ožiaragiu – turime visus ženklus savo astrologinėje lentelėje. Suvokdami savo prigimties sudėtingumą ir žinodami metodus, mes galime sužadinti visas dar nepasireiškusias savo galias. Mes visi esame susiję. Mano siūloma praktika moko, kaip pamilti ir sutarti su visais ženklais. Kiekvieną savaitę įsijausdami vis į kitą ženklą, mes geriau galime pažinti jų savybes ir vėliau tai pritaikyti bendravime.

Sakote, jos ši sistema yra naudingas patyrimas, kuris išmoko mus pačius profesionaliai interpretuoti savo astrologinę lentelę. Kaip tai gali mums padėti tobulinti gyvenimą?

Astrologija jau tūkstančius metų žmonėms padeda tobulinti jų gyvenimus. Tai lyg sielos žemėlapis. Ar kada naudojotės google žemėlapiu? Astrologija yra Jūsų gyvenimo žemėlapis. Ji gali padėti Jums padėti išvengti tam tikrų klaidų ir atrasti savo kelią.

12 savaičių sistema kviečia Jus kiekvieną savaitę atgimti vis naujo ženklo.Tarsi profesionalus aktorius, kuris pasineria į vaidinamą personažą, Jūs priimsite, pavyzdžiui, Avino mąstyseną: tapsite veiklus ir ryžtingas avantiūristas. Ateinančią savaitę pereiste prie Jaučio ir tapsite nelinkusiu atsiprašinėti, pojūčiais, maistu, menu ir pinigais besimėgaujančiu bei asmeniniais talentais besižavinčiu žmogumi. Skyrius apie Svarstykles treniruos jūsų dvasinius raumenis, kurie pritraukia jums labiausiai tinkantį meilės partnerį. Skorpionas stimuliuos intymumą, seksualumą ir pokyčius, o Ožiaragis pritraukas karjeros sėkmę. Taip per 12 savaičių jūs suteiksite energijos kiekvienam savo gyvenimo aspektui ir atversite piniginių, meilės, sveikatos ir šeimos reikalų sėkmei.

Teigiate, kad planetos ir žvaigždės yra galingi dvasiniai ir psichologiniai simboliai. Ką tai reiškia?

Kiekviena planeta yra tarsi angelas, padedantis apjungti skirtingas galias. Netgi 7 žmogaus čakros (energetiniai centrai), 7 savaitės dienos yra susiję su planetomis. Jos yra lyg mūsų kosminiai kaimynai. Kaip sakoma Pradžios knygoje, Dievas sukūrė planetas tam, kad jos taptų ženklais ir gidais mums.

Kaip galime sukurti harmoningus santykius šeimoje?

Santykiuose yra svarbiausia išmokti klausyti vienas kito. Štai keletas patarimų, kuriuos aš duodu šeimoms:

1. Suteikite savo partneriui/-ei tai, ko nori dar prieš tai, kai jis/ji to paprašo. Būkite riteriu, būkite karaliene, būkite dėmesingi vienas kitam.

2. Sukurkite pusiausvyrą santykiuose. Duokite tiek, kiek gaunate, kalbėkite tiek, kiek klausotės, atsiduokite malonumui tiek, kiek galite juo džiaugtis.

3. Suteikite erdvės savo partneriui/-ei. Nors „vieta“ yra nekilnojamojo turto agentų mantra, „erdvė“ turėtų būti Jūsų.

4. Visuomet ir nedelsiant kalbėkitės apie viską. Nelaukite! Kuo ilgiau Jūs savyje kažką laikote, tuo daugiau žalos tai padaro dviejų žmonių santykiams.

5. Bendraukite, bet ne tuomet, kai esate pernelyg emocingi. Daugelyje graikų tragedijų susiduria dvi priešingos, proto ir aistros, jėgos. Taip ir santykiuose reikalingi du energijų laukai. Tačiau jokių būdu jų nemaišykite: tegul protas veikia tuomet, kai kalbatės, o aistrą pasilikite miegamajam.

6. Niekuomet nesielkite su savo partneriu/-e kaip daiktu. Toks elgesys nesukurs jokių ilgalaikių santykių. Skirkite laiko padėkoti visatai, Dievui už anytą, uošvę ir likimą, kuris atsiuntė Jums mylimą žmogų.

7. Santykiai vystosi, keičiasi. Nesistenkite išvengti pokyčių, tai yra neįmanoma. Pasak Dao, santykiai yra tarsi In ir Jang: jų pradžioje daugiau veikia Jang, vyriškasis pradas, tačiau, jei norime išlaikyti santykius, juose turi atsirasti ir In, moteriškojo prado. Jang siejamas su įsimylėjimu, aistra, kuri mus užvaldo santykių pradžioje, kai mylimės po tris ar daugiau kartų per dieną, elgiamės kaip vaikai, būname mieli. Žinoma, visa tai yra puiku. Tačiau, kaip ir minusas be pliuso, Jang negali egzistuoti be In. Todėl, jei nenorime, kad aistra mus sudegintų, turime pereiti prie In prado, kuris simbolizuoja šeimą, saugumą, įsipareigojimą.

8. Pasistenkite susidraugauti su savo partnerio/-ės draugais ir supaždinkite jį/ją su savais. Sufijai sako: „Parodyk man savo draugus, ir aš pasakysiu, kas tu.“ Nemažiau svarbu yra nustatyti savo kaip poros draugus.

9. Nebauskite. Atleiskite savo partneriui/-ei, net jei jis/ji Jus siutina, kai neplauna lėkščių, bet kur numeta kojines, ieško lūpdažio dėmių ant marškinių ar tikrina kišenes. Atsiminkite, kai baudžiate artimą, baudžiate save. Tai destruktyvi jėga.

10. Būkite spontaniški, darykite staigmenas. Spontaniškumas, nuotykiai, gebėjimas išsivaiduoti iš rutinos, dalykai, kurių iki šiol nedarėte kartu (stovyklavimas, kelionės į egzotiškas šalis ar lipimas į kalnus) – visa tai, ką patirsite kartu, taps Jūsų istorija, kuri priklausys tik Jums. Tai lyg Jūsų kaip poros mito kūrimas. Pasak Kabalos, Dievas sukūrė Visatą su istorija. Jūs taip pat galite kurti santykius per istorijas.

Kas, Jūsų nuomone, yra laimingas žmogus? Kaip to pasiekti?

Laimė prasideda nuo priėmimo, koks esi ir kur esi. „Kabala“ hebrajų kalboje reiškia „priėmimas“, ji moko mus priimti save tam, kad įsileistume į savo gyvenimą daugiau šviesos. Taigi laimė yra dalyvauti kūrimo procese, gauti vietoj duoti.

Dažnai priimti tam tikrus lemtingus sprendimus (keisti nemėgstamą darbą, nutraukti ydingus santykius ar išvykti ilgesniam laikui) mums trukdo baimė? Kaip ją nugalėti?

Kabaloje yra posakis: „Pasaulis yra siauras tiltas į kitą pusę, eik juo ir būk drąsus“. Net banglentininkai Kalifornijoje ir Havajuose dažnai dėvi marškinėlius su užrašu „Nebijok!“. Kodėl bijome? Juk Dievas visuomet su mumis. Senajo Testamento Izaijo knygoje (43:1) sakoma: „Nebijok, nes aš tave išpirkau ir pašaukiau vardu. Tu – mano vaikas. Kai eisi per gilius vandenis, aš būsiu su tavimi. Kai plauksi per sunkumų upes, tu nenuskęsi. Kai eisi per priespaudos ugnį, tu nesudegsi.“

Ar autoriteto turėjimas padeda mums asmeniniame gyvenime? Koks santykis su jais galėtų būti?

Mes galime mokytis iš daugelio dalykų: muzikos, gyvūnų, menininkų ar savo vaikų. Tinkamas mokytojas gyvenime atsiranda tuomet, kai Jums to labiausiai reikia.

Kokius klausimus Jums dažniausiai užduoda žmonės? Ką jie nori žinoti?


Moterys dažniausiai nori žinoti apie savo partnerius ir vaikus, o vyrai... Jie paprastai klausia apie save, karjerą.

Jūs daug keliaujate, mokote žmones įvairiausiose planetos vietose. Ar pastebite skirtumus tarp žmonių įvairiose šalyse? Ar skiriasi jų problemos?

Žmonės visame pasaulyje yra vienodi. Nepaisant lyties, rasės ar vietos mes esame viena.

Gahlas Edenas Sassonas Lietuvoje lankysis liepos 4–6 dienomis Vilniuje ir Kaune. Daugiau informacijos apie paskaitas ir kursus – www.meileskelias.lt

astrologija, astrologijos kursai, Gahl Eden Sasson, horoskopas, Zodiakas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai