Now Reading
Festivalyje „Galapagai“ koncertuos grupės „Brainstorm“ lyderio sūnūs

Festivalyje „Galapagai“ koncertuos grupės „Brainstorm“ lyderio sūnūs

Festivalyje „Galapagai“ koncertuos grupės „Brainstorm“ lyderio sūnūs

Laikas.lt

Rugpjūčio 1-2 dienomis įspūdingo grožio Zaraso saloje įvyks muzikos ir pramogų festivalis „Galapagai“. Organizatoriai atskleidė ir dar vieną grupę, pasirodysiančią festivalio scenoje. Tai – visiems gerai žinomos latvių grupės „Brainstorm“, pakeitusios pavadinimą į „Prata Vetra“, lyderio Renaro Kauperio sūnų suburta grupė „Carnival Youth“.

2012-aisiais Rygoje susikūrusi indie roko grupė savo šalyje netruko išgarsėti. Visus tiesiog užbūrė tuo metu šešiolikmečų Edgaro ir Emilio Kauperių talentas. Prisidėjo ir tai, kad jų tėvas – populiarios šalyje grupės „Prata Vetra“ vokalistas.

„Galapaguose“ šiais metais pasirodysianti grupė savo gerbėjus patraukė eksperimentinių ir asketiškų folkloro garsų mišiniu. Jame girdėti ir modernus instrumentinis ritmas, neturintis griežtų indie roko rėmų. Grupės „Carnival youth“ nariai pabrėžia: aštroki ir kritiški dainos žodžiai bei specialieji muzikos efektai – sėkmę lemianti muzikos formulė.

Grupė susikūrė dar mokyklos suole. Emilis, Edgaras ir Robertas buvo klasiokai, o Aleksis mokėsi paralelinėje klasėje. Vaikinai mokyklą baigė tik šiais metais, tačiau jų gabumus jau spėjo pamatyti ir muzikos svetainės „Music Glue“ įkūrėjas Markas Meharry. Jis grupę „Carnival Youth“ prilygino tokiems rinkos gigantams kaip „MGMT“ ir „White Lies“.

„Carnival Youth“ 2013 metų gegužę išleido savo pirmąjį EP (angl. Extended play. EP albume būna daugiau nei singlas, bet mažiau nei pilnas albumas – red. past.) albumą „Never have Enough“. Tiesa, jų singlas tokiu pačiu pavadinimu skamba ir norvegiškoje „Calsberg“ alaus reklamoje.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Šiemet grupė pirmą kartą išmėgino savo jėgas muzikos festivalyje. Gegužės pradžioje jie sudalyvavo Braitone rengiamame muzikos festivalyje „The Great Escape“. Šiais metais „Carnival Youth“ pasirodys ir garsiausiuose Europos muzikos festivaliuose: „Positivus“ (LV), „Guilfest“ (UK), „Sziget“ (HU) ir „Galapagai“ (LT)

Rugpjūčio 1-2 dienomis festivalyje „Galapagai“ taip pat koncertuos saulinę šlovę pelnę rokenrolistai „The Baseballs“ (DE), „Supersci“ (SE), Leon Somov & Jazzu (LT), Mr. Woodnote (UK), „Skamp“ (LT), „Krambambulya“ (BY), Lemon Joy (LT), „Liūdni Slibinai“ (LT), Jurga (LT), Pushaz (LT), Beissoul & Einius (LT), „Tie Geresni“ (LT), „Keymono“ (LT), Lilas & Innomine (LT),MC Mesijus (LT), Markas Palubenka (LT), „Colours Of Bubbles“ (LT), „Garbanotas Bosistas“ (LT), „Baltasis Kiras“ (LT), „Karma“ (LT), „Digital Digital“ (EE), „Bez Bileta“ (BY), „Superskankers“ ft. Okym Riim (EE), „Bonafide3000“ (IL), Margaret LIVE (EE), „Curlykills“ (EE) ir kiti.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top