Now Reading
Ketvirtadienį „Vasaros terasoje“ koncertuosiantys „Mount Kimbie“ jau planuoja naujo albumo įrašus

Ketvirtadienį „Vasaros terasoje“ koncertuosiantys „Mount Kimbie“ jau planuoja naujo albumo įrašus

Ketvirtadienį „Vasaros terasoje“ koncertuosiantys „Mount Kimbie“ jau planuoja naujo albumo įrašus

Laikas.lt

Šįkart nereikia niekur važiuoti ir kelti palapinės. Koncertų salėse ir festivaliuose jau metus gyvenantys elektroninės muzikos kūrėjai britai „Mount Kimbie“ šį ketvirtadienį, birželio 12-ąją, jaukų koncertą surengs sostinės mokytojų namų kiemelyje veikiančioje „Vasaros terasoje“. Kartu su gyvai savo kūrybą pristatančiu duetu Vilniuje koncertuos lietuviai „Without Letters“. Beje, elektroninio indie kolektyvas su „Mount Kimbie“ pasirodys ir birželio 11-ąją Rygos klube „Palladium“.

Prieš keletą metų festivalyje „Satta“ koncertavę „Mount Kimbie“ kaip tuometinės viešnagės akcentą įvardina sovietinius laikus menančią Šventosios vasaros koncertų estradą. Iš tiesų keista, kad grupės nariai ją prisimena – tuomet britai Lietuvoje pristatinėjo debiutinį savo albumą „Crooks & Lovers“, o nuo praėjusių metų pavasario po pasaulį – Europą, Šiaurės Ameriką, Aziją, Australiją – keliauja grodami antrojo leidinio „Cold Spring Fault Less Youth“ kūrinius.

„Vasarą grosime tik festivaliuose, tad turas oficialiai tęsis iki rugsėjo. O tada viskas iš naujo – atgal į studiją!“, – specialiame interviu Lietuvos melomanams išdavė „Mount Kimbie“ narys Kai Campos. Jis taip pat pasakojo, kad labai džiaugiasi bendradarbiavimu su jau istorine laikoma britų įrašų kompanija „Warp“, tad ir ateityje grupės albumai bus leidžiami būtent joje. 

Ir po albumo „Cold Spring Fault Less Youth“ pasirodymo post-dubstep žanro pionierių gerbėjai randa kuo papildyti savo įrašų kolekcijas. Singlo „You Took Your Time“ remiksas, įrašytas į plokštelę, buvo parduodamas aukcione, o šio metu surinktos lėšos – paaukotos benamiais besirūpinančiai labdaros institucijai „Shelter“. Taip pat visai neseniai „Mount Kimbie“ pristatė remiksą amerikiečių r&b karalienės Kelis kūriniui „Jerk Ribs“. Kelionių metų muzikantai tikisi įsirašyti ir aplinkos garsų, kuriuos vėliau galbūt panaudos naujojo albumo įrašams. 

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Šią vasarą „Mount Kimbie“ pasirodys iš viso dviejose dešimtyse festivalių visoje Europoje – Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje, Šveicarijoje, Vengrijoje, Kroatijoje, Belgijoje, Vokietijoje, Graikijoje ir t.t. Akivaizdu, kad koncertai Rygoje ir Vilniuje duetui taps malonia kamerine išimtimi. „Lyg varžybos namų stadione“, – solinių pasirodymų prasmę interviu interpretavo Kai Campos. Latviams ir lietuviams tuo tarpu tai bus įžanga į aštuntąjį festivalį „Satta“, kuris Baltijos jūros pakrantėje įvyks rugpjūčio 14-17 dienomis. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top