Now Reading
Sekmadienio burtai virtuvėje: švediškas vegetariškų burgerių su burokėliais variantas

Sekmadienio burtai virtuvėje: švediškas vegetariškų burgerių su burokėliais variantas

Sekmadienio burtai virtuvėje: švediškas vegetariškų burgerių su burokėliais variantas

Laikas.lt

Šio sekmadienio magijos seansas keliasi į žalią švedų Davido ir Liuse’os virtuvę. Jis – fotografas, dizaineris ir vieno žurnalų meno direktorius, ji – socialinių mokslų diplomą turinti mitybos medicinos studentė. Drauge jie ne tik augina dukrelę, bet ir yra pamišę dėl sveiko maisto gaminimo bei jo stilingo pateikimo. Taip gimė jų tinklaraštis Greenkitchenstories.com.

Jame pateikiami receptai vadinami žaliaisiais ne tik todėl, kad gimsta žaliai dažytoje virtuvėje, bet ir todėl, kad yra gaminami iš daržovių. Davidas jau penkiolika metų kaip vegetaras. Liuse sakosi neprisimenanti mėsos skonio, tačiau kartais neatsisakanti skaniai paruoštos vištienos ar žuvies. Tačiau poros namų virtuvėje jų nepamatysi. Save jie vadina daržovių gerbėjais ir sako, kad daržo augalai lėkštėje turi atlikti ne garnyro, o pagrindinio patiekalo rolę.

Šiandien iš jų žalio tinklaraščio nusirašėme burgerių su burokėliais receptą. Pasak Liuse, šią daržovę gaminant burgerius galima pakeisti cukinija ar morka: receptas dėl to nenukentės, tačiau tekstūra ir skonis bus visiškai kitoks. Kai žmonės jos klausia, ar ji nepasiilgusi mėsos skonio, ji atsako klausimu – Ar jūs nepasiilgote daržovių.

Reikės (6-8 burgeriams):

  • 4-5 žalių burokėlių;
  • 150 g avižinių dribsnių;
  • 1 mažo svogūno;
  • 200 g Fetos sūrio;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • 2 kiaušinių;
  • 1 saujos baziliko lapelių;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Įdarui:

salotų arba kopūstų lapų / mango / avokado / svogūno / pomidoro.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Susmulkiname su blenderiu arba kokteilinėje burokėlius, česnako skilteles, svogūną. Sudėti kiaušinius, avižinius dribsnius, alyvuogių aliejų ir viską gerai išmaišyti. Tada sudėti sūrį, bazilikus, druską, pipirus ir vėl išmaišyti. Palikti masę apie 30 min., kad avižos išbrinktų. Vėliau iš pasiruoštos masės formuoti paplotėlius. Apkepinti juos keptuvėje iš abiejų pusių arba kelias minutes ant grotelių.

Paruošti burgerius su mėgiamomis bandelėmis, padažais ir įdarui siūlytomis daržovėmis.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top