Now Reading
Įdomūs faktai apie placentą, arba valgyti ar ne?

Įdomūs faktai apie placentą, arba valgyti ar ne?

Įdomūs faktai apie placentą

Balyje galioja daugybė keisčiausių taisyklių, susijusių su kūdikių gimimu ir auginimu. Viena tokių yra: kol specialiose kapinėse nebus palaidota placenta, tol kūdikis negali paliesti žemės. Jis nuolat turi būti nešiojamas ant rankų ar būti lopšyje.

Tikima, kad placenta turi sielą ir saugo kūdikį tarsi koks angelas sargas, todėl baliečiai su ja atsisveikina ypač pagarbiai. Kai kūdikiui sukanka trys mėnesiai, jie, išskirtinės ceremonijos metu atsisveikinę su placenta, pagaliau leidžia kūdikiui paliesti nešvarią žemę.

Placenta nėštumo metu aprūpina vaisių visomis reikiamomis maistinėmis medžiagomis. Gimus kūdikiui, ji atsiskiria ir dažniausiai būna utilizuojama. Tačiau kai kurios moterys neleidžia to padaryti, tikėdamos, kad, iškart po gimdymo ją suvalgiusios, įsisavins daugybę sveikatai naudingų medžiagų.

Placentos valgymas plačiai paplitęs tarp gyvūnų, nes gimdymo iškankinta patelė dažniausiai po ranka neturi jokio kito maisto jėgoms atstatyti.

Tradicinė medicina Kinijoje, Jamaikoje ir dalyje Indijos rekomenduoja suvalgyti placentą dėl įvairių mistinių priežasčių. Modernioji šių laikų medicina teigia, kad placentos valgymas gali nuraminti patirtą gimdymo stresą ir neleisti moteriai susirgti pogimdymine depresija.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Mokslininkai primena, kad bet koks placentos apdorojimas – virimas, kepimas, garinimas – sunaikina gerąsias jos savybes. Valgydamas žalią, žmogus rizikuoja pasigauti infekciją, bet tai atsveria tariamai didelė nauda.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top