Sekmadienio burtai virtuvėje: naminiai šviežių braškių ledai

Laikas.lt

Ši sekmadienį drauge su geografe Amber Wilson keliaujame po Jungtinių Amerikos valstijų Pietų virtuvę: Teksasas, Florida, Alabama, Misisipis... – ir apsistojame Luizianoje.

Amber, augdama gardžiausiais kvapais pripildytoje močiutės virtuvėje, svajojo dirbti NASA. Baigusi geografijos studijas ir galiausiai sulaukusi iš šios agentūros pasiūlymo, atsakė jiems – ne. Moteris jau tvirtai žinojo, kad savo ateitį ji privalo sieti su maisto gaminimu. Labiausiai ją žavi jos mamos ir močiutės pamėgta JAV pietų ir kadžūnų virtuvė. Cajun – indėnų, kreolų ir prancūzų kolonistų palikuonių etninė grupė, šiuo metu gyvenanti JAV pietinėje Luizianos valstijos dalyje bei kaimyninėse Teksaso ir Misisipės valstijose.

Taip 2012-aisiais atsirado tinklaraštis Fortheloveofthesouth.com, iš kurio šį sekmadienį – pirmąją vasaros dieną – nusirašėme ledų receptą. Ir ne bet kokių, o naminių braškinių ledų.

Reikės:

  • 6 kiaušinių trynių;
  • 1/3 puodelio cukraus;
  • 2 puodelių 40 proc. riebumo grietinėlės;
  • 1 vanilės ankšties;
  • 12 šviežių braškių.

Kiaušinių trynius suplakti su ½ puodelio cukraus. Grietinėlę ir išvalytą vanilės ankštį maišant pašildyti. Į ją sudėti išplaktus trynius. Viską gerai sumaišyti ir padėti į šaldytuvą.

Vieną dalį braškių gerai sutrinti su likusiu cukrumi, o kitas braškes sutrinti tik vos vos.

Šaldytuve esantį turinį sumaišyti su braškėmis ir indą įdėti į šaldymo kamerą bent dviem valandoms. Jeigu turite ledų gaminimo aparatą, naudokitės juo.

Braškiniai ledai, ledai, maisto blogai, maisto tinklaraščiai, naminiai ledai, naminių ledų receptai, receptai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai