Now Reading
„Meškų žemė“ – pirmoji 3D, „Įsikūnijimo“ kameromis nufilmuota dokumentinė juosta

„Meškų žemė“ – pirmoji 3D, „Įsikūnijimo“ kameromis nufilmuota dokumentinė juosta

„Meškų žemė“ – pirmoji 3D

Laikas.lt

Sinoptikams prognozuojant rekordiškai karštą gegužės pabaigą Lietuvos gyventojai ieško būdų, kaip atsigaivinti. Gamtos siūlomą pavėsį ir įspūdingą grožį bei kerinčius vaizdus galima surasti ir šalies kino teatruose, kuriuose šį penktadienį, gegužės 23-ąją, pradedamas rodyti pirmasis 3D kameromis nufilmuotas dokumentinis filmas „Meškų žemė“.

Tomis pačiomis kameromis buvo filmuojamas „Oskaro“ laureato Jameso Camerono „Įsikūnijimas“, kurias garsusis režisierius maloniai sutiko paskolinti „Meškų žemės“ kūrybinei grupei, mat šis kūrėjas taip pat yra žinomas ir kaip gamtos puoselėtojas bei ekologijos šalininkas.

Filmą sukūręs prancūzų režisierius Guillaume Vincent kviečia į užburiančią kelionę po nenusakomo grožio retai apgyvendintas Kamčiatkos pusiasalio dykras, kuriose karaliauja laukinės rudosios meškos. 3D filmas pasakoja penkių rudųjų meškų – patelės, jos dviejų jauniklių, ūgtelėjusio meškiuko ir patyrusio vado – istoriją. Kiekvienas iš šių personažų turi savų bėdų ir rūpesčių. Meška privalo pamaitinti ir apsaugoti jauniklius, o šie tetrokšta tyrinėti didelį ir bekraštį aplinkinį pasaulį, net nesuvokdami apie pavojus, tykančius kiekviename žingsnyje. Bręstantis meškis turi atrasti savo vietą suaugusiųjų pasaulyje, o patyrusiam lokiui tenka nuolat ginti savo viršenybę ir demonstruoti jėgą.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Įspūdingus, 3D kameromis užfiksuotus gamtos vaizdus su ugnikalnių keteromis, upių ir upelių voratinkliais, ežerų akimis ir, rodos, laikui nepavaldžia ramybe bei rudųjų meškų nuotykius dokumentiniame filme papildo nuostabi muzika. Melomanai sako, kad filmą verta žiūrėti ir dėl jos.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top