Now Reading
Trys patarimai, kaip patobulinti kūno linijas nesilankant sporto salėje

Trys patarimai, kaip patobulinti kūno linijas nesilankant sporto salėje

Trys patarimai

Laikas.lt

Vis labiau šylant orams ir lengvėjant rūbams, dažną iš mūsų pradeda erzinti nuo žiemos užsilikę nereikalingi kilogramai. Ką daryti, jei šiltuoju metu norisi džiaugtis tvirtu ir gražiu kūnu, tačiau užsidaryti sporto salėje nesinori?

Profesionali lengvaatletė, asmeninė trenerė ir „Rexona“ aktyvaus gyvenimo būdo eksperimento „PATIRK: DAUGIAU“ ekspertė Jolanta Verseckaitė pateikia praktiškus patarimus, kaip paprastai, derinant vasariškus malonumus ir aktyvią veiklą, patobulinti savo linijas ir pasiruošti vasaros sezonui.

Daugiau vaikščiokite

„Nereikia savo gyvenimo apversti aukštyn kojomis – užtenka pradėti nuo vieno paprasto pokyčio. Pabandykite skirti daugiau laiko vaikščiojimui. Jei tik yra galimybė, ne važiuokite, o eikite pėsčiomis į darbą, vakarais su draugais susiorganizuokite pasivaikščiojimą po senamiestį ar parką. Jei turite augintinį – pailginkite pasivaikščiojimus bent keliomis minutėmis: bus ir jums naudingiau, ir pačiam augintiniui smagiau“, – sako J. Verseckaitė.

J. Verseckaitė pabrėžia, kad ėjimas tinka bet kokio amžiaus bei fizinio parengtumo žmonėms, nereikalauja papildomų išlaidų ar specialios įrangos. Žmogus, kiekvieną dieną tam skiriantis bent pusvalandį, pajus ne tik malonumą vaikščiojant gryname ore, bet ir pagerėjusią savijautą bei nuotaiką.

Rytą verta pradėti nuo mankštos

Pasak ekspertės, rytinės mankštos dėka greičiau pažadiname organizmą ir paruošiame jį geriau reaguoti į įvairius dirgiklius dienos eigoje. Taip pat ji teigia, jog šiuo paros metu atliekama mankšta yra daug efektyvesnė nei kitu laiku atliekami pratimai. Rytais žmonės būna nedaug pavalgę, todėl kūnas panaudoja riebalus energijai.


Profesionali lengvaatletė Jolanta Verseckaitė

„Rytinės mankštos pagalba išjudiname medžiagų apykaitos sistemą, kuri visą dieną išlieka greitesnė nei įprastai. Svarbiausia ryte nedaryti staigių judesių, o pirmas pratimas turėtų būti atliktas dar gulint lovoje – reikia ištiesti rankas bei kojas ir lėtai pasirąžyti“, – pataria sportininkė.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Pasak trenerės, svarbu nepersistengti – pradedantieji turėtų pradėti nuo nedidelės, 10 minučių mankštos, ir laikui bėgant ją pailginti iki pusvalandžio trukmės rytinės treniruotės.

Aktyvus laisvalaikis taip pat degina kalorijas

Vasarą J. Verseckaitė pataria ėjimą į kino teatrą ir panašias pramogas palikti kitiems metų laikams. Jos teigimu, atšilus orams reikia mėgautis įvairiomis aktyviomis veiklomis, kurios ne tik leis smagiai praleisti vasaros akimirkas su artimaisiais ir draugais, tačiau kartu padės atsikratyti keleto kilogramų ir sutvirtinti kūną.

„Į savo kasdienį laisvalaikį įtraukite pasivažinėjimus dviračiais, riedučiais, pasiplaukiojimą ežere, šokius, o esant galimybėms išbandykite ir dar neatrastas aktyvias pramogas – laipiojimą uolomis, vandens dviračius, važinėjimą riedlente, badmintoną ir kitas pramogas“, – siūlo lengvaatletė.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top