Now Reading
Ašarų topografija arba ašarų kuriamas menas (foto)

Ašarų topografija arba ašarų kuriamas menas (foto)

Ašarų topografija arba ašarų kuriamas menas (foto)

Laikas.lt
Parengta pgl. Lifebuzz.com

Rose-Lynn Fisher – moteris, mėgstanti laisvalaikiu žvilgtelėti pro mikroskopą, vieną dieną buvo šokiruota. Ji suprato, kad dėl skirtingų priežasčių verkiančio žmogaus ašaros atrodo visiškai kitaip. Pavyzdžiui, vaizdas pro mikroskopą žvelgiant į sielvarto ašaras drastiškai skiriasi nuo džiaugsmo ašarų.

Taigi ji atsidėjo ašarų studijoms. Ištyrusi 100 skirtingų lašų iš akių lašų ji įgyvendino projektą „Ašarų topografija“. Jis puikiai atspindi, kad ašaros yra kažkas panašaus į snaiges ar pirštų antspaudus.

Mokslininkas Josephas Strombergas apie šį Rose atradimą sako, kad ašaros yra trijų tipų: pagrindinės, refleksų ir psichikos. Skirtingų tipų ašaros turi skirtingas molekules. Pavyzdžiui, psichikos arba emocijų sukeltų ašarų pagrindą sudaro baltymų ir hormonų mišinys. Pasak jo, ašarose gausu druskų, kurios, žvelgiant pro mikroskopą, kristalizuojasi sukurdamos matomas įvairias, meno kūriniams prilygstančias formas. Todėl netgi to pačio tipo ašaros, turinčios vienodą cheminę sudėti iš labai arti atrodo kitaip.


Juokas iki ašarų


Pokyčių iššauktos ašaros


Sielvarto ašaros


Ašaros pjaustant svogūną


Ašaros kažkam prasidėjus ar pasibaigus


Ašaros atsisveikinant

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai


Vilties ašaros


Pakilios nuotaikos ašaros


Prisiminimų ašaros

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top