Now Reading
Johno Irvingo romanas apie svingerius – Nr. 1 Lietuvoje

Johno Irvingo romanas apie svingerius – Nr. 1 Lietuvoje

Johno Irvingo romanas apie svingerius - Nr. 1 Lietuvoje

Johno Irvingo romanas „Vidutinio svorio santuoka” debiutavo pirmose vietose visuose trijuose „Pegaso”, „Vagos” ir „Baltų lankų” knygynuose. Tai šiuolaikinės santuokos ir neištikimybės portretas, persmelktas seksualumu, erotiškomis detalėmis ir ironišku Johno Irvingo stiliumi.

„Johnas Irvingas dar kartą įrodė, jog yra talentingas ir įdomus pasakotojas, – knygos sėkme džiaugėsi „Alma littera” leidyklos direktorė Danguolė Viliūnienė. – Tai provokuojantis, rafinuotas autorius, turintis gausų būrį skaitytojų, todėl knygos populiarumas nėra atsitiktinumas.

Autorius šiltai prisimena savo viešnagę Vilniaus knygų mugėje, susitikimą su skaitytojais, žurnalistais. Džiaugiamės, kad Johnas Irvingas sutiko atvykti 2011 m. sausio mėn. į Lietuvą susitikti su skaitytojais. Autorius pristatys savo naujausią romaną „Paskutinė naktis Tvisted Riveryje”, kurį leidykla „Alma littera” išleis kitų metų pradžioje.”

„Vidutinio svorio santuoka” trečiasis Johno Irvingo romanas ir jau dešimtasis šio autoriaus romanas lietuvių kalba. Atsitiktinai susitikusios dvi poros pradeda ilgą ir įtemptą aistros, meilės, pavydo ir emocijų kupiną žaidimą. Spalvingi personažai, pikantiški aprašymai ir jau daugeliui pažįstamas įtaigus, neretai šokiruojantis J. Irvingo stilius.

Amerikiečių rašytojas Johnas Irvingas tiek visame pasaulyje, tiek Lietuvoje išgarsėjo romanais „Pasaulis pagal Garpą”, „Našlė vieneriems metams”, „Ketvirtoji ranka”, „Malda už Oveną Minį”, „Sidro namų taisyklės”, „Naujojo Hampšyro” viešbutis”.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Net penki jo romanai buvo ekranizuoti Holivude, nominuoti bei apdovanoti „Oskarais”, o jo kurtus personažus suvaidino tokie aktoriai kaip Robinas Williamsas, Charlize Theron, Kim Basinger, Jeff Bridges, Jodie Foster ir kiti.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top