Now Reading
Muzikiniuose pusryčiuose – muzikos ir meno festivalio „Satta“ komandos naujienos

Muzikiniuose pusryčiuose – muzikos ir meno festivalio „Satta“ komandos naujienos

Muzikiniuose pusryčiuose – muzikos ir meno festivalio „Satta“ komandos naujienos

Laikas.lt

Likus mėnesiui iki gyvos elektronikos kūrėjų „Mount Kimbie“ koncerto Vilniuje paaiškėjo britus „apšildysianti“ grupė. Birželio 12-osios renginio „Vasaros terasoje“ iniciatorių – muzikos ir meno festivalio „Satta“ komandos – manymu, melancholišką ir drauge nuo šokių muzikos estetikos nenutolstančią „Mount Kimbie“ nuotaiką Lietuvoje labiausiai atitinka Lietuvos indie scenos eksperimentatoriai „Without Letters“.

„Kai pasirodė debiutinis britų albumas „Crooks & Lovers“, buvome dar giliai indie grupė ir jį išgirdę ėmėme mąstyti apie tai, kaip gitarinė estetika gali derėti su elektronika. Antrasis darbas suintrigavo dar didesniu jų įsitraukimu į gyvą skambesį. „Mount Kimbie“ – vieni iš nedaugelio, kuriuos galėtume sekti ir lyginti su tuo, kaip patys interpretuojame gitarų ir elektronikos sintezę“, – apie „Without Letters“ santykį su „Mount Kimbie“ pasakoja vilniečių grupės gitaristas Adomas Narkevičius.

Keletą metų drauge grojantys „Without Letters“ jau yra pasirodę ne viename Lietuvos festivalyje, taip pat – Talino muzikos savaitėje, o praėjusiais metais Vilniuje „apšildė“ norvegus „Casiokids“. Vos prieš savaitę „Without Letters“ pristatė pačių jėgomis išleistą debiutinę vinilinę plokštelę „Self-titled“. Keturių kūrinių minialbume užfiksuoti kelių skirtingų elektroninės muzikos žanrų susitikimai su gitarine muzika. Nevientisos estetikos darbą „Self-titled“ jaunas kolektyvas jau pristatė Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos gerbėjams – paskutinio turo koncerto metu gitaristui net nutrūko instrumento diržas.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Beveik viso pasaulio koncertų sales ir festivalius per neilgą karjerą apkeliavęs projektas „Mount Kimbie“ Lietuvoje koncertuos jau antrą kartą – 2010-aisiais duetas tapo pagrindinėmis festivalio „Satta“ Šventojoje žvaigždėmis.

Tiesa, prieš keletą metų sostinėje veikusio to paties pavadinimo baro iniciatyva pradėtas rengti festivalis „Satta“ šiemet išsikrausto į Latviją, Papės kurortą, kur įvyks rugpjūčio 14-17 dienomis. Tad birželio 12-osios vakaras su „Without Letters“ ir „Mount Kimbie“ taps simboliniu atsisveikinimu su gimtuoju Vilniumi. Beje, aplenkdami kalendorių renginio išvakarėse – birželio 11-ą, trečiadienį – „Satta“, „Without Letters“ ir „Mount Kimbie“ susipažins su Rygos melomanais.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top