Now Reading
Tarptautinė vasaros teatro stovykla „ACT‘as“ kviečia tobulintis

Tarptautinė vasaros teatro stovykla „ACT‘as“ kviečia tobulintis

Tarptautinė vasaros teatro stovykla „ACT‘as“ kviečia tobulintis

Laikas.lt

Liepos mėnesį, kuomet dauguma teatrų bus jau užvėrę savo duris, tarptautinis projektas „ACT‘as“ kvies visus jaunuosius aktorius tobulinti savo profesines kompetencijas devynias dienas truksiančiose kūrybinėse dirbtuvėse Troškūnų vienuolyne.

Antrus metus iš eilės rengiama tarptautinė teatro stovykla susilaukė gerų atsiliepimų iš praeitų metų dalyvių bei kviestinių pedagogų. „Mūsų pagrindinis ir svarbiausias tikslas – sukurti erdvę, leidžiančia jauniems aktoriams pasinerti į laisvą kūrybinę atmosferą, išbandyti jiems patinkančią medžiagą, pasisemti iš garsiausių teatro pedagogų kūrybinių jėgų, pasitikėjimo ir, be abejo, užmegzti naujus ryšius.

Bendravimas ir buvimas su naujais žmonėmis, naujų metodų taikymas kartais gali talentingam, bet pasiklydusiam žmogui padėti išlaisvinti sustingusias kūrybines jėgas, arba tiesiog įkvėpti naujoms idėjoms ir suteikti naujų galimybių, – sako kūrybinių dirbtuvių organizatorė Olga Polevikova. – Mūsų užduotis suteikti tinkamas sąlygas, o dalyvių – jomis pasinaudoti. Iš tikrųjų, jėgų ir pastangų įdėta daug, bet viskas liktų tik teorija, jei šaunus jaunimas pats entuziastingai nepultų ir nekibtų į procesą! Buvo puiku. Mes net neprognozavome tokio bendro įkvėpimo ir užkrečiančio džiaugsmo!“

Didžiausią įspūdį palikę pasaulyje žinomi dėstytojai Lenard Petit (JAV), Marjolein Baars(Nyderlandai) ir Dmitrij Košmin (Rusija) sužavėjo visus dalyvavusius aktorius. Šiemet tikimąsi sulaukti pedagogų iš Lietuvos ir Rusijos.

„ACT’as“ – tarptautinis projektas, rengiantis tęstinį aktorių profesinio meistriškumo tobulinimą Lietuvoje. Svarbus akcentas – tarptautinio bendradarbiavimo užmezgimas, profesionalių pedagogų patirties perdavimas. Kiekvienais metais šis aspektas vis labiau tobulinamas ir siekiama, jog stovykloje dalyvautų ne tik dėstytojai iš užsienio, bet ir norintys tobulėti aktoriai iš kitų šalių. Organizatorė tiki, jog naujai užmegzti tarptautiniai kontaktai ir ryšiai inicijuos tolimesnį tarptautinį teatro profesionalų bendradarbiavimą. Praeitais metais trys stovyklos dalyviai rudenį, vienam semestrui išvyko tobulintis pas pedagogą iš JAV – Lenard Petit, į jo vadovaujamą Michailo Čechovo aktorinę studiją. Taip pat „ACT’u“ bendradarbiavimo tikslais pradėjo domėtis kitos organizacijos. Buvo užmegztas bendradarbiavimas su festivaliais dėl kartu įgyvendinamų tikslų – teatro profesionalų meninių galimybių praplėtimo ir kūrybingumo atnaujinimo.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Šių metų stovyklos programą sudarys 9 dienų kūrybinės dirbtuvės, kurių metu Lietuvos ir užsienio aktoriai atras naujų aktorystės, ritmikos, scenos kalbos, muzikavimo ir judesio užsiėmimų gudrybių bei paslapčių, kuriuos apjungus bus sukurtas finalinis stovyklos teatrinis pasirodymas.

Liepos 11–19 dienomis tarptautinėje stovykloje „ACT‘as“ laukiami visi aktoriai ir dainininkai, norintys tobulėti ir užmegzti naujus ryšius. Spalvinga stovyklos programa sudarys visas sąlygas profesionaliai ir kūrybiškai tobulėti bei turiningai praleisti laiką.

Daugiau informacijos apie registraciją ir stovyklos programą rasite www.act-as.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top