Now Reading
Madingas vasaros įvaizdis – „be makiažo“ (patarimai, kaip jį pasidaryti)

Madingas vasaros įvaizdis – „be makiažo“ (patarimai, kaip jį pasidaryti)

Madingas vasaros įvaizdis – „be makiažo“ (patarimai

Laikas.lt

Natūralus, lengvas vasaros įvaizdis, kuomet norime atrodyti it be makiažo – tvariausia visų laikų tendencija, padiktuota pačios gamtos. Nes storesnis žiemą odą nuo šalčio saugojęs makiažo sluoksnis ima varginti – vasarą poreikio jam nebėra. Be to, šiltuoju metų laiku oda labiau prakaituoja ir dažai laikosi blogiau.

„Vis dėlto net ir natūraliu vadinamas makiažas anaiptol nereiškia, jog pakaks nusiprausti po dušu ir pasitepti veidą kremu“, – sakė „The Body Shop“ grožio konsultantė Giedrė Eidukaitė. Štai keli patarimai, kaip lengvai ir greitai susikurti natūralų grožį paryškinantį makiažą.

1 žingsnis. Nušveiskite odą. Jokia makiažo priemonė, o pirmiausia – pudra, nepasidengs gerai ir nesuteiks tokio efekto, kokio tikėjotės, jei nepasirūpinsite pašalinti nuo odos paviršiaus suragėjusias ląsteles. „Net jei vasarą nenaudojate nei makiažo pagrindo, nei pudros, į nušveistą odą geriau geriasi kremai, ji tampa tolygesnė, skaistesnė, elastingesnė“, – akcentavo grožio specialistė.

2 žingsnis. Padenkite odą makiažo pagrindu. Ypač jei norite, kad vasarą prakaituoti ir riebaluotis labiau linkusi oda atrodytų matinė. Makiažo pagrindas sukurs lygios, sveikos odos išvaizdą bei suvienodins spalvą.

3 žingsnis. Suformuokite antakių liniją. Kuo mažiau dažotės, tuo svarbesni yra antakiai, kurie paryškina veido bruožus ir suteikia proporcijoms tobulos harmonijos – tarsi įrėmina veidą. Antakiams formuoti naudokite specialius antakiams skirtus dažus.

Maža gudrybė. Jei antakiai reti ar plaukeliai pasiskirstę netolygiai, įsigykite rudą ar pilką pieštuką ir pridėliokite antakių zonoje švelnių plonų štrichų jų augimo kryptimi – prisipieškite antakių plaukelių ant odos ir taip patankinkite juos tiek, kiek norisi. Atsargiai, – brūkšneliai neturėtų būti pernelyg ryškūs ir pastebimi. Bet jau kai ištreniruosite ranką, pieštuku ir šešėliais sukuriami ypač gražūs ir natūralūs antakiai.

Jei jūsų natūralūs antakiai pakankamai vešlūs, pakaks patepti juos blakstienų ir antakių žele, kuri dar ir kiek paryškina jų spalvą. Kad antakiai atrodytų tvarkingi ir išpuoselėti, naudokite jiems skirtas šukeles. Sušukuoti ir žele užfiksuotos formos antakiai suteiks išvaizdai išpuoselėtumo.

„Gražūs antakiai, kurie ne tik atveria akis bei suteikia žvilgsniui ekspresijos, bet dar ir suteikia kontūrą visam veidui, yra ypač svarus makiažo akcentas visais metų laikais, bet ypatingai – vasarą, kuomet tų akcentų apskritai yra mažiau“, – sakė G. Eidukaitė.

4 žingsnis. Paryškinkite blakstienas. Jei neketinate jų dažyti, o tą tikrai galima sau leisti, jei jūsų antakiai – paryškinti, blakstienas galima kiek pariesti tam skirtu rietikliu ir padažyti žele, kuri ne tik paryškins, bet ir saugos blakstienas nuo aplinkos poveikio bei blukimo.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

5 žingsnis. Suteikite veidui žvilgesio. Niekas taip netraukia aplinkinių žvilgsnio kaip žvilgesys. Parduotuvėse rasite pačių įvairiausių subtilesnio ar ryškesnio, kiek spalvoto, skaidraus ar perlamutrinio blizgesio suteikiančių priemonių. Blizgesio suteikiančias priemones tepkite ant tų veido vietų, kurias šviesa natūraliai apšviečia pirmąsias – ant skruostikaulių ir antakių linijos (geriausia – ties antakio kaulu, kuris yra arčiau smilkinio).

Jei vasarą nenaudojate pudros, tam tikras veido zonas galima tepti šviesą atspindinčiais kremais, pvz., apie akis – šviesą atspindinčios priemonės paslepia tamsius ratilus po akimis, o smulkios raukšlelės tampa mažiau pastebimos.

6 žingsnis. Nepamirškite lūpų. Kurdamos natūralų makiažą, rinkitės gaivos, drėgmės, putlumo suteikiančius lūpų žvilgesius. Vasarą tinka ir švelnesnių atspalvių persikiniai, rožiniai dažai. Pirkdamos nebijokite iš pirmo žvilgsnio ryškios spalvos – visuomet išmėginkite. Yra lūpų dažų, kurie vizualiai atrodo ypač intensyvūs, tačiau pigmento juose mažai ir jie labiau blizgina nei dažo, todėl puikiai tinka vasarai. „Lūpdažio ryškumo mūsų dienomis jau nebeįmanoma nustatyti vos užmetus akį, tad visuomet bandykite jį ar konsultuokitės su grožio specialiste“, – patarė konsultantė.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top