Audrey Hepburn – ikona, apie kurią nežinome svarbiausio (foto)

Laikas.lt

Daugelis aktorę Audrey Hepburn atpažįsta iš jos ikoniško silueto, jos vaidmens filme „Pusryčiai pas Tifani“ (Breakfast at Tiffany’s, 1961). Žėrintys papuošalai, juodi akiniai nuo saulės, ilgas kandiklis, ilgos juodos pirštinės, niekada virš 50 cm neišplatėjęs liemuo ir tamsios išdykusios akys – tai jaunystės ir grožio kultas. Tačiau ar visi žino, kad ši moteris paskutinius savo gyvenimo metus paskyrė badaujantiems pasaulio vaikams?

Audrey Hepburn gimė Belgijoje 1929 m. Po to jos tėvai labai greitai išsiskyrė. Motina aktyviai dalyvavo olandų kovoje prieš nacius, tad net mažyčiuose Audrey bateliuose atsirasdavo pavojingi, galintys mirtį prišaukti laiškeliai.



Šlovė Audrey užklupo labai greitai. Jos grožis ir elegancija buvo įvertinti būrių gerbėjų, o aktorinis meistriškumas – vieną po kito vaidmenis siūlančių režisierių ir visais įmanomais kino apdovanojimais.

Nuotraukos žurnalų viršeliuose, vyrų dėmesys, vakarėliai, geras vynas ir didžiuliai honorarai buvo nuolatiniai Audrey palydovai. Tačiau ji visuomet stengdavosi vadovautis principu, kad norint nesustorėti, reikia dalintis su alkanais. Ir iš tikro, būdama 170 cm ūgio ji niekada neviršijo 46 kilogramų, o 1988 m. prisijungė prie UNICEF organizacijos ir keliaudama po vargingiausius pasaulio kraštus rūpinosi badaujančiais ir sergančiais vaikais.











Pirma jos stotelė buvo Etiopija, vėliau ji aplankė Turkiją, Venesuelą, Ekvadorą, Gvatemalą, Vietnamą, Sudaną, Bangladešą ir t. t. Taip ji apkeliavo pusę pasaulio. Dalis Audrey kelionių vyko jai jau žinant mirtiną diagnozę – vėžys. Likus keturiems mėnesiams iki mirties, 1992 m., ji apsilankė Somalyje ir prisipažino, nieko panašaus savo gyvenime nemačiusi ir netgi nebuvusi tam, ką išvydo, pasiruošusi.











Žinoma, geriau šią moterį prisiminti linksmame amplua, tačiau nepamirštant to, kaip ji mokėjo naudotis savo šlove, turtais ir svarbiausia, gera širdimi.

2004 m., praėjus dvylikai metų po Audrey Hepburn mirties, ji buvo tituluota visų laikų ir tautų grožio karaliene.

Audrey Hepburn, badaujantys vaikai, grožio ikonos, ikona, unicef

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai