Režisierė A. Marcinkevičiūtė ruošiasi dokumentinio filmo „Vienatvės gaudesys“ premjerai

Laikas.lt

Ar norite patirti tikro menininko kasdienybę, sužinoti apie jo gyvenimą po spalvingų viešumo antraščių ir adoruojančios auditorijos aplodismentų?

Naujas režisierės Agnės Marcinkevičiūtės filmas „Vienatvės gaudesys“ žiūrovą pakvies į paslaptingos šiuolaikinės rašytojos, Jolitos Skablauskaitės, pasaulį jau šį trečiadienį, gegužės 7 d., 19 val.

Šį kartą A. Marcinkevičiūtė gilinasi į rašytojos būtį ir jos mintis, kuriant naująjį romaną „Žiežulės“, kuris šiuo metu jau pristatytas leidyklai ir netrukus turi pasiekti skaitytoją, kaip vienuoliktoji Jolitos Skablauskaitės išleista knyga. Skaitytoją pakeri mįslingas Jolitos romanuose sukurtas pasaulis, kurį nuo mūsų įprastos kasdienybės ir realijų skiria šviesmečiai.

Galbūt kam nors kyla klausimas, kas yra tokio baisaus ir keisto pasaulio kūrėja ir iš kur tokia fantazija, iš kur toji įtaiga? Pati rašytoja teigia, kad tikrovė yra slogi, niūri, niekinga, beprasmė, tad reikia virš jos pakilti.
Jolita – iš pirmo žvilgsnio – stebina savo indiferentiškumu buičiai, liguistu jautrumu netgi vėjo dvelksmui. Ji – nedidelio ūgio, trapi, nenusakomo amžiaus moteris. Bet artimiau su ja susipažinus, būsime priversti sutikti, kad Jolita yra labai stipri, jauna keliautoja, įveikianti beribius atstumus laike ir erdvėje, o jos vienkiemis pilnas menininkės sukurtų žmonių bei kitokių esybių. Ir tada… patikėsime išlaisvinančia kūrybos galia.

Filmą sukūrė VšĮ „Studija 2“, 2014 m., dokumentinis filmas, 34 min. Režisierė A.Marcinkevičiūtė, operatorius A. Kemežys, kompozitorius T. Petrikis, filmo prodiuseris Arūnas Stoškus. Filmo premjera įvyks Skalvijos kino centre, A. Goštauto g. 2/15, Vilnius.

agne marcinkeviciute, dokumentiniai filmai, jolita skablauskaitė, lietuvių filmai, vienatvės gaudesys

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai