Į „Bliuzo naktis” atvyksta bliuzo mama iš Čikagos

Laikas.lt

Festivalio „Bliuzo naktys” organizatoriai patvirtino, kad liepos 4-5 dienomis į Varnius atvyks įspūdingoji amerikietė Angela Brown. Tamsiuoju angelu arba bliuzo mama vadinama atlikėja savo karjerą pradėjo bažnyčiose. Tačiau likimas ją atvedė į didžiausius bliuzo klubus. Lietuvių „Bliuzo naktyse“ viešnia pasirodys kartu su „Latvian Blues Band”. Savo pasirodymą jie repetuos Rygoje.

Charizmatiškoji Angela užaugo Čikagoje, Ilinojaus valstijoje, jos šeimą supo įžymūs bliuzo atlikėjai. Pati mergina dainavo gospelo chore bažnyčioje. Vėliau atliko vaidmenis miuzikluose, dirbo daugelyje Čikagos bliuzo klubų, dalijosi scena su tokiais bliuzo dievais ir savo bičiuliais kaip BB King, Georgie Fame ir Long John Baldry. Dėka savo dinamiškų pasirodymų scenoje Angela buvo praminta „devintojo dešimtmečio Bessie Smith“.

Ypatingoje bliuzo aplinkoje besivysčiusi Angelos Brown dainavimo maniera yra išskirtinė šiuolaikiniame bliuzo ir džiazo kontekste. Angela turi itin stiprios energetikos, kuria užlieja visą patalpą, vos joje pasirodydama, jai niekas negali atsispirti.

„Džiaugiuosi, kad ji priėmė kvietimą pasirodyti mūsų festivalyje po atviru dangumi, prie Lūksto ežero. Šios bliuzo mamos balso galia ir gamtos harmonija festivalyje sukurs tikrą stebuklą“, - sakė „Bliuzo naktų“ organizatorius Algirdas Barniškis-Blėka.

Pasak jo, Angela Brown festivalyje pasirodys kartu su talentingaisiais latvių muzikantais „Latvian Blues Band“ (LBB), kurie neseniai savo šalyje laimėjo „Auksinį mikrofoną“ už geriausią džiazo ir bliuzo albumą, o anksčiau yra pelnę geriausios Baltijos šalių bliuzo grupės apdovanojimą ir daugelį kitų įvertinimų. „Latvian Blues Band“ yra grupė, kurioje tu matai latvius, bet girdi bliuzą“, - vieną žymiausių šių dienų bliuzo atlikėjų Bobą Margoliną citavo „Blues Revue Magazine”.

„Mums bus didelė garbė šią vasarą Varniuose pasirodyti su Angela Brown. Ji prieš festivalį specialiai atskris į Rygą, kad galėtume parepetuoti“, - kalbėjo LBB muzikantai.

1997-aisiais susikūrusi grupė per savo karjerą pelnė pripažinimą įvairiuose muzikos festivaliuose. LBB grojo „Blues Fest International”, “„South Country Fair”, „Chicago Blues festival”, „Sierre Blues festival“, „Positivus“, „Bliuzo naktys“ ir daugelyje kitų. Taip pat LBB koncertavo didžiausiuose pasaulio bliuzo klubuose, tokiuose kaip „Silver Dollar Room” ar „B.L.U.E.S.”. Latviams teko garbė apšildyti Joe Cockerį, Coco Montoya, groti vienoje scenoje su „Status Quo“. Iš viso jie yra groję su daugiau nei 200 bliuzo žvaigždžių.
 
Daugybė bliuzo meistrų liepos 4-5 dienomis susirinks Varniuose, Telšių rajone. Šiais metais „Bliuzo naktyse” taip pat gros Stevenas Seagalas su grupe, Arina ir „Veto Bank”, “Garbanotas bosistas”, „Cathouse Radio“ ir daugelis kitų.T THE DREAM FACTORY 2013"

 

Angela Brown, bliuzas, Bliuzo naktys, muzika, vasaros festivaliai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai