Sugrįžtantis „Blusų festivalis“ renginio svečius kviečia tapti kūrėjais

Laikas.lt
Goodlife photography nuotr.

Birželio 28-ąją dieną, šeštadienį, Lietuvos žemėlapyje atsiras ypatinga vieta, kuri alsuos garsais, kvapais, ir idėjomis, kur iš naujo bus atrasta tai, kas buvo užmiršta, o laikrodžių rodyklės suksis lėčiau. Karpiškių kaime, Varėnos rajone stūksančios kaimo sodybos pievas jau trečią sykį nuklos „Blusų festivalis“.

Meile mus supančiam pasauliui, menui, muzikai, vaidybai, senienoms ir senoms geroms linksmybėms spinduliuojantis „Blusų festivalis“ sugrįžta po metų pertraukos. Trumpam atsikvėpę renginio organizatoriai žada unikalią platformą ne tik blusininkams, menininkams ir muzikantams, bet ir visiems kitiems panašaus mąstymo žmonėms, kartu kursiantiems festivalio dvasią.

„Norime pasiūlyti tokį renginį, kuriame kiekvienas pasijustų svarbi visumos dalis, kur kiekvienas žmogus – kūrėjas, kuriantis savo pasaulį tokį, kokį jis nori jį matyti. Mes patys jaučiame nenumaldomą troškimą gyventi gražiame, švariame, sveikame ir draugiškame pasaulyje, norime, kad toks būtų ir „Blusų festivalis“, – teigė vienas festivalio organizatorių Aivaras Žydelis.

Po keleto metų gyvenimo užsienyje Lietuvoje įsitvirtinę festivalio rengėjai pažymėjo, jog kūrybinė pertrauka buvo naudinga. „Šiemet renginyje bus daug žemės meno instaliacijų, tobulės meninė dalis, turėsime ir poezijos kampelį. Norisi, kad „Blusos“ būtų ne tik renginys, bet patirtis, apimanti visus šešis žmogaus pojūčius, o gal net daugiau, – kalbėjo organizatorius.

Nenuspėjamą nuotykį festivalio lankytojams taip pat kurs šokiai ir kinas po žvaigždėmis, gyvas garsas, neatrastos muzikos platybės, performansai, blusų turgus, pašnekesiai ant ežero kranto, skanus ir geras maistas, „pasidaryk pats“ ir sielos paskaitos, mainų pieva, pirtis.
Festivalio Meno ir muzikos pievoje kokybiškos muzikos beieškantys išgirs naujus ir netikėtus garsus, o tradicinio skambesio gerbėjai galės pasidžiaugti gerai žinomais, šiltais ir profesionaliais atlikėjais bei į draugo petį niūniuoti mėgstamas melodijas arba trypti pagal jas basomis kojomis su saule ant rankų... Detalų atlikėjų sąrašą, kaip skelbia organizatoriai, jau greitai bus galima rasti festivalio internetinėje svetainėje ir spaudoje.

Apie 4 tūkstančių lankytojų pastarąjį kartą sulaukęs „Blusų festivalis“ žada ir gerokai didesnį bei šurmulingesnį blusų turgų, išsiskleisiantį obelų sode bei vėl atgysiančią Mainų pievą, kur bus galima palikti nereikalingus ir priglausti širdžiai mielus daiktus.

Sutemoms uždengus sendaikčių sodą ir meno slėnį, lankytojai bus kviečiami įsitaisyti ant žolės, žiūrėti naktinį kiną. Gretimoje sodyboje, kuri jaukiai priglaus Miego pievą, bus sudarytos sąlygos norintiems pasistatyti palapinę.

Vartojimo mažinimo ir sąmoningo gyvenimo idėjas skleidžiantis renginys kvies tobulinti ne tik savo namus, aplinką, bet ir save pačius. Šiam tikslui įkurtose Ramybės ir Amatų pievose vyks įvairiausios paskaitos ir pamokos kūno bei sielos ekologijos temomis. Lektoriai iš įvairiausių Lietuvos kampelių ves užsiėmimus gamtinės žemdirbystės, žaliavalgystės, pozityvaus mąstymo, sveikatingumo ir kitomis temomis.

Lankytojai išgirs praktiškų patarimų kaip taupyti, gyventi ekologiškiau ir sveikiau, aktyvesnieji galės pasimankštinti, o savo rankų miklumą patikrinti dalyvaujant įvairiose „pasidaryk pats“ ir „perdaryk pats“ pamokėlėse.

„Blusų festivalis“ – tai būsena širdyje, kuri pasireiškia, kai visi panašūs žmonės susirenka į vieną vietą ir mėgaujasi buvimu kartu“, – pridūrė A. Žydelis.

Prisijunk!

„Blusų festivalis” kviečia prisijungti visus norinčius prekiauti ar pasidalinti savo žiniomis, visus, turinčius idėjų, siekiančius sukurti ar pademonstruoti kažką naujo, kokybiško ir nepamirštamo.
Jeigu norite prekiauti, mainyti ar surengti pamokėlę... esate meniškai nusiteikę – kuriate instaliacijas, dekoruojate, rašote poeziją... sukate plokšteles ar dainuojate... ar tiesiog norėtumėte prisidėti prie festivalio organizavimo ir atmosferos kūrimo,  rašykite į [email protected]


Daugiau informacijos jau artimiausiu metu www.blusufestivalis.lt

Blusų festivalis, kūrėjai, vasaros festivaliai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai