Now Reading
Garsiausio Australijos deserto receptas pagal Žilviną Grigaitį

Garsiausio Australijos deserto receptas pagal Žilviną Grigaitį

Garsiausio Australijos deserto receptas pagal Žilviną Grigaitį

Laikas.lt

Australijoje daug laiko praleidžiantis verslininkas Žilvinas Grigaitis mėgaujasi visais jos teikiamais malonumais: saule, jūra, įvairiapusiška virtuve, kokybiškais vynais ir žinoma šioje šalyje ypač mėgiamu „Anos Pavlovos“ desertu.

Įdomu tai, kad šis desertas buvo pavadintas garsios rusų balerinos Anos Pavlovos garbei. Manoma, kad jis buvos sukurtas maždaug 1926 m. balerinos gastrolių metu, kai ji užmezgė trumpą romaną su garsiu šefu. Kas galėjo pagalvoti, kad ši meilės istorija paliks tokį gilų pėdsaką Australijos virtuvėje? Tiesa, į šio deserto kilmę teises reiškia ir N. Zelandijos gyventojai. Tešla morenginiam tortui gaminama tik iš kiaušinių baltymų bei cukraus. Ypatingo grožio tortas yra traškus iš išorės, o viduje minkštas, patiekiamas su plakta grietinėle, vaisiais ar uogomis. Skamba viliojančiai? Štai gardumyno receptas.

Morengui paruošti reikės:

  • 200 g kiaušinių baltymų;
  • 300 g cukraus;
  • 1 š. baltojo vyno acto;
  • žiupsnelio vanilės ir druskos.

Viršutiniam deserto sluoksniui paruošti reikės:

  • 200 g 35 proc. riebumo grietinėlės;
  • 100 g cukraus;
  • 80 g braškių;
  • 30 g aviečių;
  • 1 pasifloro vaisiaus.

Morengo paruošimas: į dubenėlį su kiaušinių baltymais įdėkite žiupsnelį druskos ir išplakite. Palaipsniui pilkite cukrų, actą ir vanilę. Masę plakite iki standžių putų. Orkaitę įkaitinkite iki 130 laipsnių karščio. Ant kepimo skardos dėkite kepimo popierių ir ant jo formuokite norimo dydžio morengus. Orkaitėje kepkite 50 minučių. Iškeptų morengų iškart netraukite iš orkaitės, bet pravėrę orkaites dureles, leiskite jiems gerai atvėsti.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Viršutinio deserto sluoksnio paruošimas: gerai išplakite grietinėlę su cukrumi. Plaktą grietinėlę uždėkite ant atvėsinto morengo viršaus. Braškes ir avietes supjaustykite norimo dydžio griežinėliais ir uždėkite ant plaktos grietinėlės. Pasifloro vaisių perpjaukite per pusę ir jo minkštimu apšlakstykite desertą.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top