Now Reading
Tarptautiniame rašytojų festivalyje Košicėje ir lietuvių autoriai

Tarptautiniame rašytojų festivalyje Košicėje ir lietuvių autoriai

Tarptautiniame rašytojų festivalyje Košicėje ir lietuvių autoriai

Rugsėjo 21 d. Košicės mieste (Slovakija) prasidėjo vietinės leidyklos „Pectus“ iniciatyva rengiamas tarptautinis literatūrinis festivalis „Litteriada“, kuriame dalyvauja ir du rašytojai iš Lietuvos – Birutė Jonuškaitė ir Vladas Braziūnas.

Nuo antradienio iki penktadienio Košicės miesto Literatų kavinėje savo kūrybą, be minėtų Lietuvos poetų, skaitys svečiai iš Lenkijos, Austrijos, Vokietijos ir patys renginio šeimininkai slovakai. Paskutinį festivalio vakarą, rugsėjo 25-ąją, nuskambės renginio partnerės – Košicės konservatorijos parengta muzikinė programa – eksperimentinis meninio skaitymo ir klasikinės muzikos koliažas, kuriame tarp kitų įpinta ir Vlado Braziūno eilėraščių.

Lietuvių autoriams atiteko atsakingiausias vaidmuo – jų deklamuojamais eilėraščiais antradienio vakarą prasidėjo poetinė „Litteriados“ programa. Po skaitymų ir literatūrinių pokalbių lietuviškas žodis skambėjo ir iš ekrano: čia sukosi Aistės Smilgevičiūtės ir grupės „Skylė“ koncerto įrašas.

Rugsėjo 22 d. renginio dalyvių laukia pažintis su literatų iš Lenkijos – Mareko Wawrzkiewicziaus, Elżbietos Musiał ir Martos Świderskos-Pelinko – kūryba, rugsėjo 23-iąją savo kūrinių paskaitys austras Beppo Beyerlis ir vokietis Martinas Beckeris, o paskutinę festivalio dieną – slovakai Ľudovítas Petraško ir Peteris Karpinský‘s, kurie pristatys ir naujas savo prozos knygas, „Pectus“ leidyklos perkamiausių knygų sąraše šiuo metu užimančias pirmąją ir antrąją vietas. Slovakų kalba išleistą savo knygą Kelionių skonis ir Edenas pristatys autorė iš Lenkijos Marta Świderska-Pelinko.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Lietuvos poetų dalyvavimą tarptautiniame literatūriniame Košicės festivalyje remia Tarptautinių kultūros programų centras.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top