Stilistas Kęstas Rimdžius: „Prie klasikinio kostiumo dera ir ryškūs kedai“

Laikas.lt

Visame pasaulyje minint kedų kultūros revoliucijos pradžią, žinomas Lietuvos stilistas Kęstas Rimdžius džiaugiasi, kad visuomenė pagaliau suvokė – svarbu ne tik gražiai atrodyti, bet ir patogiai jaustis, ir vis dažniau prie aprangos derina stilingus kedus. Jis įsitikinęs, kad šiais metais laukia šių batų kultūros pikas. Stilistas, pats nevengiantis avėti ryškiaspalvių kedų net prie klasikinio kostiumo, kviečia visus bent vieną dieną – balandžio 24 d., kai Lietuvoje bus minima Kedų diena, – įprastus batus iškeisti į kedus.

„Šių batelių kultūros užuomazgų Lietuvoje buvo galima pastebėti pernai vasarą. Neabejoju, kad šiemet ryškiaspalviai kedai karaliaus mados topuose – jau dabar, atšilus orams, gatvėje netrūksta juos avinčių žmonių. Net ir visai neseniai įvykusioje „Mados infekcijoje“ bent 3 iš 21 kolekcijos buvo demonstruojamos su sportiniais bateliais“, – sako Kęstas Rimdžius.

Stilistas įsitikinęs, kad ryškūs kedai yra išskirtinė stiliaus detalė, kuri nebūtinai turi derėti su kitais drabužiais ar aksesuarais. Besiruošiantiems Kedų dienai K. Rimdžius siūlo išbandyti kelis šiek tiek netikėtus aprangos variantus: „Merginos kedus gali drąsiai avėti prie trumpos aptemtos suknelės ir didelio krepšio, kitas derinys galėtų būti ilgas šilkinis sijonas, prigludę marškinėliai, džinsinis ar odinis švarkelis ir ryškūs kedai. Visais atvejais tokie batai gerai atrodys prie džinsų ar panašių kelnių. Tą dieną ir verslininkams patarčiau nebijoti kedų – klasikinis, pavyzdžiui, juodas, kostiumas ir spalvingi kedai atrodo itin stilingai ir originaliai.“

Pats stilistas kedus pradėjo avėti prieš 2 metus. Mados viršūnes pasiekusia kedų kultūra jis labai džiaugiasi: „Dirbu daug, intensyviai ir praktiškai visuomet stovėdamas, todėl man ypač svarbi patogi avalynė. Dabar, kai įvairių sportinių batelių avėjimas tampa vis populiaresnis, pagaliau turiu pasiteisinimą, kodėl aš su kedais – juk madinga“. Savo mėgstamų batų stilistas neketina iškeisti ir balandžio 24 d., kai Lietuvoje pirmą kartą bus minima Kedų diena.

Kedų revoliucijos pradžia žymima 1987 m. kovo 26 d., kai pasirodė pirmieji „Air Max 1“ bateliai. Laikui bėgant, jų dizainas tobulėjo, bateliai tapo vis lengvesni ir patogesni, spalvingesni, visuomenės požiūris į sportinę avalynę pasikeitė tiek, kad susikūrė atskira kedų (angl. sneakers) kultūra, kuri dabar užkariauja ir mados podiumus. „Vis daugiau žmonių Lietuvoje kasdien avi kedus, akivaizdu, kad ši mada sparčiai plinta, tačiau tik maža dalis žino apie kedų kultūrą. Būtent dėl to nusprendėme paskutinį balandžio ketvirtadienį paskelbti Kedų diena ir supažindinti visuomenę su šia kultūra, atrasti lietuviškų tradicijų šiai dienai bei sujungti bendraminčius“, – sako Kedų dienos iniciatorė – sporto prekių gamintojos „Nike" – prekės ženklo atstovė Lietuvoje Milda Monstavičiūtė.

Kedų dieną visi bus kviečiami avėti ryškiaspalvius kedus, derinti juos prie oficialios aprangos,  fotografuotis ir specialiai pažymėtomis nuotraukomis (#kedudiena) dalintis socialiniuose tinkluose („Facebook“, „Instagram“, „Twitter“). Visas nuotraukų srautas keliaus ir į specialią svetainę www.kedudiena.lt, kur bus galima balsuoti ir išrinkti 5 stilingiausius kedų kultūros atstovus, kuriems atiteks naujausi „Nike“ kedai.

 

kedai, Kęstas Rimdžius, mada, sportbačiai, stilistas, stilius

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai