Spektaklių mėgėjus į teatrą vėl kviečia kasmetinė iniciatyva „Kviečiu tave į teatrą“

Laikas.lt

Šiandien prasideda visą savaitę truksianti Teatro dienai skirta iniciatyva „Kviečiu tave į teatrą“.  Prie tradicinės iniciatyvos šiemet prisijungė rekordinis skaičius spektaklių kūrėjų – net 20 valstybinių ir komercinių teatrų. Iš viso teatro mėgėjams bus pasiūlyta du bilietus už vieno kainą įsigyti į daugiau kaip 100 spektaklių.

„Šiuos metus Lietuvos Respublikos Seimas paskelbė teatro metais, todėl labai džiugu, jog prieš ketverius metus teatro ir klasikinės muzikos gido Teatrai.lt pradėtos iniciatyvos mastai auga ir šiemet ji yra rekordinė. Prie iniciatyvos prisijungė dvi dešimtys teatrų, tarp kurių šiemet ypač gausu Kauno kūrėjų. Visi teatrai savo šventės, Teatro dienos, proga nori žiūrovams suteikti unikalią galimybę išvysti savo kūrinius ir paskatinti rečiau teatre apsilankančius nepamiršti, neapleisti ir atsigręžti į negęstantį kultūros židinį – teatrą“, – sako Teatrai.lt projekto vadovas Juras Vėželis.

Šiemet prie akcijos vėl prisijungė tiek joje nuo pirmųjų metų aktyviai dalyvaujantys teatrai, tiek ir naujokai. Dalyvių sąraše: Vilniaus kamerinis teatras, Lietuvos nacionalinis dramos teatras, Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, Lietuvos rusų dramos teatras, „Operomanija“, Nacionalinis Kauno dramos teatras, „Menų spaustuvė“, „Cezario grupė“, teatro studija „MI11“, Kauno šokio teatras „Aura“, „Meno fortas“, Kauno menininkų namai, „Keistuolių teatras“, Oskaro Koršunovo teatras, Kauno mažasis teatras, „Domino“ teatras, „Idioteatras“, teatras-studija „Theaomai“, teatro klubas „Dvimiesčio kulka“, „Atviras ratas“.

Iniciatyvoje „Kviečiu tave į teatrą“ dalyvaujantys spektakliai bus rodomi kovo–gegužės mėnesiais Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose.

„Kaip ir ankstesniais metais, taip ir šiemet iniciatyvos repertuare spektakliai skirtingam skoniui ir skirtingai auditorijai. Sau patrauklų spektaklį ras tiek klasikinio teatro mėgėjai, tiek ieškantys kažko naujo, kadangi repertuare puikuojasi ir prestižiniais vadinami, savo vardą visuomenėje jau užsitarnavę spektakliai, ir nekantriai lauktos bei įvairiomis istorijomis apipintos premjeros, ir kol kas mažiau žinomi, dar ne visų atrasti darbai“, – apžvelgia J. Vėželis.

Į iniciatyvoje dalyvaujančius teatrų spektaklius ir pasirodymus 2 bilietus už 1 kainą bus galima įsigyti visą savaitę, tai yra iki kovo 30 d. Akcijinių bilietų skaičius ribotas. Bilietus galima įsigyti internetu arba „Tiketos“ kasose.

Praėjusiais metais į akcijoje „Pakviesk mane į teatrą“ dalyvavusius 59 spektaklius žiūrovai per šventinę savaitę įsigijo daugiau nei 4200 bilietų. Šiemet laukiama dar didesnio susidomėjimo.

 

bilietai, nuolaidos, teatras, Teatro diena

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai