Now Reading
Kaip susipažino Paulius Ambrazevičius ir į Lietuvą atvykstantis komikas Billas Bailey?

Kaip susipažino Paulius Ambrazevičius ir į Lietuvą atvykstantis komikas Billas Bailey?

Kaip susipažino Paulius Ambrazevičius ir į Lietuvą atvykstantis komikas Billas Bailey?

Laikas.lt

Vienas žinomiausių šalies „stand-up“ komedijos žanro atstovų ir „Humoro klubo“ narys Paulius Ambrazevičius nepailsdamas pluša, kad išugdytų skoningą, kokybišką humorą atskiriančią ir suprantančią bei geriausius pasaulio komikus pažįstančią lietuvių kartą. Domėdamasis ryškiausiais pasaulio komikais ir gilindamas savo žinias bei įgūdžius, P. Ambrazevičius akis į akį su jais susiduria netikėčiausiomis aplinkybėmis. Pavyzdžiui, su vienu ryškiausių britų komikų Billu Bailey, kuris gegužės 20 d. pasirodys „Teatro“ arenoje Vilniuje, jis susipažino prie alaus bokalo.

„Šį komiką pamėgau žiūrėdamas serialą „Bleko knygos“, kur jis vaidino su garsiu ir Lietuvoje jau viešėjusiu airių komiku Dylanu Moranu. Vėliau sužinojau, kad Billas rengs pasirodymą Taline. „Kračiausi“ iki jo ištisas 10 valandų. Tiesą sakant, buvau internete žiūrėjęs jo „stand-up“ pasirodymų, bet jie manęs tuomet „neužkabino“. Žiūrint B. Bailey programą gyvai, viskas buvo kitaip. Tai buvo kažkas nuostabaus ir nepakartojamo“, – prisimena P. Ambrazevičius, kuris Estijos sostinėje stebėjo iki šiol geriausią B. Bailey sukurtą šou „Qualmpeddler“. Šį šou komikas pristatys ir Lietuvoje.

Pasibaigus pasirodymui, P. Ambrazevičius buvo pakviestas į užkulisius susitikti ir susipažinti su humoro žvaigžde.

„Pabendravome, išgėrėme po bokalą alaus. Nulipęs nuo scenos jis yra visiškai kitas žmogus. Jei Dylanas Moranas yra toks pat tiek užkulisiuose, tiek scenoje, tai B. Bailey skiriasi kardinaliai. Scenoje jis yra personažas – labai aktyvus ir gyvas herojus, tobulai bendraujantis su publika ir ją įtraukiantis į tai, ką daro. Gyvenime – jis labai žingeidus, smalsus, įžvalgus ir protingas. Jam įdomu viskas, kas nauja: nematyta, nepatirta, negirdėta“, – apie komiką pasakoja P. Ambrazevičius.

Billas Bailey garsėja tuo, jog su savo pasirodymais siekia aplankyti kuo daugiau valstybių, todėl pirmenybę visuomet teikia vietovėms, kuriose dar nebuvo.

„Kai buvome susitikę Taline, jis labai daug klausinėjo apie Lietuvą. Aš jam papasakojau, kad Vilniuje pirmasis iš Vakarų „stand-up“ komikų pasirodymą surengė Dylanas Moranas. Billui buvo labai įdomu, kaip mūsų publika priėmė Dylaną Moraną, kaip reagavo į jo humorą. Taip pat labai daug klausinėjo apie tai, kaip mano nuomone, mūsų šalyje priimtų jį. Tuo metu dar nebuvo kalbama apie jo atvykimą į Vilnių“, – prisimena „Humoro klubo“ narys.

D. Britanijos pažiba – komikas, muzikantas, aktorius, televizijos ir radijo žvaigždė Billas Bailey lietuviams pristatys naujausią savo programą „Qualmpeddler“. Iš kitų komikų B. Bailey išsiskiria tuo, jog jo pasirodymai – tai kelių menų ir žanrų sintezė. Būdamas talentingas ne tik kurdamas komediją, bet ir pianistas bei gitaristas (Billas Bailey turi absoliučią muzikinę klausą), jis meistriškai maišo muzikines parodijas, kurios varijuoja nuo džiazo ir roko iki klasikos, su iki ašarų juokingais pašmaikštavimais.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Kai įėjęs į salę pamačiau scenoje stovinčius gal 15 skirtingų instrumentų, ištariau: „vau“. Nieko panašaus nesitikėjau eidamas į komiko vakarą. Juolab, kad dalis instrumentų labai netradiciniai, pavyzdžiui, iš Biblijos padaryta gitara arba instrumentas iš senovinių dviračių skambučių. Nuostabiausia, kad visais šiais instrumentais jis atlieka iki skausmo pažįstamus pop kūrinius. Tiesa, pakliuvę į jo lūpas ir rankas jie įgauna visai kitokias spalvas ir gimsta iš naujo“, – žavesio B. Bailey talentu neslepia P. Ambrazevičius.

Bilietus į vieno geriausių šių laikų „stand-up“ komikų B. Bailey pasirodymą, vyksiantį gegužės 20 d. „Teatro“ arenoje, platina „Ticketpro“.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top