Programoje „Filmai šeimai“ – lietuviškai įgarsinti seansai ir specialios pramogos

Laikas.lt

Šiais metais „Kino pavasaris“ nutarė užsiauginti dar daugiau ištikimų festivalio žiūrovų ir sudarė programą patiems mažiausiems kino gerbėjams. „Filmai šeimai“ supažindins su sudėtingomis vaikų misijomis, prajuokins, sugraudins, o svarbiausia leis pažvelgti į problemų kupiną pasaulį drąsaus vaiko akimis. Šios programos filmai atrinkti itin atsakingai, kad seansų metų nenuobodžiautų ne tik mažieji žiūrovai, bet ir juos atlydėję suaugusieji.

Specialūs programos seansai bus įgarsinti lietuviškai. Ne gana to, prieš ir po seansų mažieji „Kino pavasario“ žiūrovai su savo tėveliais galės pramogauti kino teatre, pratęsdami filmo nuotaiką bei atmosferą.

Draugystė – pats galingiausias ginklas

Filmo „Ela ir draugai“ pagrindinė herojė į kino ekraną nužengė tiesiai iš itin Suomijoje populiarių knygų vaikams, kurių per beveik du dešimtmečius sukurta net septyniolika. Minėtame filme pasakojama apie Elos pečius užgriuvusią bėdą – mergaitė sužino, kad jos jaukią priemiesčio mokyklą planuojama uždaryti. Vienintelis būdas ją išsaugoti – laimėti lenktynes prieš turtingo tėvo sūnų Efą Vieną, kuris ir yra visų bėdų kaltininkas.

Specialaus šio filmo seanso metu kovo 29 d. 11.00 val. vaikai galės ne tik mėgautis įgarsintu lietuviškai filmu, bet ir pabendraut su lenktynininku – du kartus Lietuvos vicečempionu Roku Markevičium, taip pat išbandyti jo Formulės bolidą, kuris specialiai šiai progai bus atvežtas į „Forum Cinemas Vingis“ kino teatrą.

Kitas kilniems tikslams pasirengęs ryžtingas vaikas – našlaitis Sebastianas. Prancūzų filme „Gražuolė ir Sebastianas“ jis stoja į kovą su suaugusiaisiais, kurie nori nuskriausti jo geriausiu bičiuliu tapusį didžiulį laukinį šunį. Vietiniai jį medžioja, nes mano, kad iš pažiūros švelnus ir mielas gyvūnas puldinėja jų avis. Sebastianui šunytė, kurią jis pavadino Gražuole, nė kiek neatrodo pavojinga. Tad berniukas imasi visų įmanomų priemonių, kad tik ją apsaugotų nuo įpykusių žmonių.

Specialiame šio filmo seanse, kuris taip pat bus įgarsintas lietuviškai, kovo 22 d. 11.00 val. dalyvaus ir keturkojai draugai, su kuriais vaikai galės pabendrauti filmui pasibaigus.

Gydanti muzika ir vaikiškas orkestras

Dokumentinis filmas „Orkestras „Labas?!“ pasakoja apie pasaulinio garso korėjiečių kilmės violončelininką Richardą Yongjae O‘Neilą ir nelaimingus vaikus, kuriems jis bando padėti muzikos pagalba. Muzikantas neįgalios motinos buvo užaugintas JAV. Grįžęs į Pietų Korėją jis susitinka su vaikais, kurie taip pat gimė daugiakultūrinėse šeimose. Muzikantas tiki, kad muzika padeda išlieti emocijas, ypač šalyje, kur vis dar gajus mitas, jog šeima privalo būti vienos rasės.

Nors vaikai jam neskuba atskleisti savų nuoskaudų, jų išgyvenimai jaučiami per muziką. Y. O‘Neilas juos moko groti ir mažieji susiburia į orkestrą „Labas?!“. Filme užfiksuotas itin jautrus momentas, kai jaunieji muzikantai išeina į viešumą. Jų nerimas, įtampa ir sutrikimas sugraudins ne vieno širdį.

Specialiame šio filmo seanse kovo 23 d. 11. 00 val. vaikai galės patys išbandyti muzikos instrumentus bei pabendrauti su muzikantais profesionalais. 

Visa informacija apie programą „Filmai šeimai“: http://kinopavasaris.lt/filmai


Apie festivalį:
19-asis Vilniaus tarptautinis kino festivalis (VTKF) „Kino pavasaris“ vyks 2014 m. kovo 20 - balandžio 3 dienomis. Tai – didžiausias kino renginys Lietuvoje, pernai pritraukęs daugiau nei 80 tūkst. žiūrovų, ir vienas ryškiausių kino festivalių Rytų Europoje. Šiemet „Kino pavasaryje“ bus parodyta apie 250 filmų, kuriuos festivalio atstovai atrinko, per metus aplankę daugiau nei 30 tarptautinių festivalių. Daugiau informacijos: www.kinopavasaris.lt

bolidas, filmai šeimai, kino pavasaris, lenktynes

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai