Penktasis muzikinio ženklo „Silence“ gimtadienis – klube „Opium“

Kovo 10-ą sukanka penkeri metai nuo tada, kai žodis „Silence“ ėmė reikšti šį tą daugiau, nei tylą. Muzikos leidyba ir vadyba, kultūros puoselėjimu, renginių organizavimu užsiimantis ženklas sukaktį minės sostinės klube „Opium“. Laukiant šventinio vakaro „Silence“ šeimyna kviečia prisiminti, kas svarbaus Lietuvos muzikai įvyko per šiuos penkerius metus.

„Silence“ yra vienintelis Lietuvos leidybinis ženklas, platinantis muziką visame pasaulyje ne tik skaitmeniniu formatu, bet vis dar leidžiantis ir vinilo plokšteles. Aktyviai veikia ir dukterinis „Best Kept Secret“ ženklas. Abu kartu jie per penkerius metus pristatė – simboliška – 5x5 arba 25 leidinius. Pagal juos pagal statistiką gausiausiai linguoja ir šoka Vokietija, Didžioji Britanija, Japonija ir Lietuva.

„Silence“ ženklui priklauso kol kas geriausias lietuviškos elektronikos eksportas – duetas Mario & Vidis. Taip pat kompanija vienu ar kitokiu būdu prisidėjo prie Mario Basanov, Few Nolder, Downtown Party Network, Dariaus Vaiko, Leon Somov ir Jazzu sėkmės bei žinomumo.

„Silence“ išskirtinį garsą lydi ir išskirtinis vaizdas. Vieni žiūrimiausių ir įsimintiniausių Lietuvoje sukurtų klipų priklauso būtent čia išleistiems kūriniams. Tai – du milijonus peržiūrų platformoje „YouTube“ jau perkopęs „I’ll Be Gone“ ir jį besivejantis „Changed“, ženklo pavadinimą įkvėpęs „Who’s Shot The Silence?!“, „In My System“, „Free“ ir praėjusį rudenį pristatytas „Space Me Out“.

„Silence“ nuo pirmosios įsikūrimo dienos rūpinasi ir muzikos sklaida. Savaitinė ZIP FM transliuota laida „Silence Radio“ buvo pirma lietuviška radijo programa, atsiradusi „Best International Show“ nominacijoje 2012-ųjų „International Radio Festival“ apdovanojimuose Šveicarijoje. Nuo šio kovo „Silence Radio“ persikelia į internetą ir bus ilgesnė, gilesnė bei turiningesnė.

„Silence“ ženklu per penkerius metus buvo pažymėtas ne vienas įsimintinas renginys ir vakarėlis. Nuo klubinių „Silence Night“ naktų iki aktualių gyvo garso atlikėjų Caribou, „Junior Boys“ ir „Architecture in Helsinki“ serijoje „Silence Live“. Neįmanoma pamiršti ir didžiųjų gimtadieninių „Silence Family“ renginių Vilniaus „Teatro Arenoje“.

Taip pat „Silence“ komanda jau antrus metus rūpinasi sostinės naktinio klubo „Opium“ programa ir komunikacija. Visiškai neatsitiktinai penktasis šeimos gimtadienis vyks būtent čia. Kovo 10-osios naktį už „Opium“ pulto pasirodys „Silence“ sumanytojas ir vadovas Vidis, sėkmingai karjeros užsienyje siekiantis Mario Basanov, praėjusių metų hito „Space Me Out“ autoriai „Downtown Party Network“, Danijoje gyvenantis prodiuseris Darius Vaikas bei netrukus plokštelę su projektu „Kurak“ išleisiantis Few Nolder.

downtown party, mario basanov, Opium, Silence, vidis

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai