Now Reading
Sekmadienio receptas – kuskusas su daržovėmis ir tofu

Sekmadienio receptas – kuskusas su daržovėmis ir tofu

Sekmadienio receptas - kuskusas su daržovėmis ir tofu

Laikas.lt

Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.

Brigita šiuo metu gyvena ir gamina Italijoje. Pasak jos, namie ruoštas maistas yra vienijantis, jaukus, sveikas ir leidžia nuobodžią kasdienybę padaryti šviesesne ir idomesne. „Tasty Art“ – akivaizdus to įrodymas. Brigita jį vadina: „Asmeniniu tinklaraščiu apie maistą, meilę gyvenimui ir kitas smulkmenas.“

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme veganiškų pietų – kuskuso su daržovėmis ir tofu – receptą.

Trukmė: 2
0 min.

Porcijos: 2.

Reikia:

1 puodelio vandens,
3/4 puodelio kuskuso,
šviežiai maltų pipirų,
jūros druskos,
100 g šviežių, apvirtų morkų,
100 g cukinijos,
200 g tofu (sojų varškė-sūris),
melsvojo svogūno,
2 v. š. sojos padažo,
2 v. š. alyvuogių aliejaus.

1. Pirmiausia supjaustykite daržoves: morkas, cukiniją ir svogūną. Tofu naudoti galite tiek sušaldytą, tiek ir kambario temperatūros – tiesiog supjaustykite kubeliais.

2. Galite kepti riebaluose arba tefloninėje keptuvėje, įpylę šiek tiek sultinio ar vandens. Užteks pakaitinti 5-7 min. ant nedidelės ugnies.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

3. Užvirinkite vandenį kruopoms. Nuimkite puodą nuo viryklės ir įberkite kuskusą. Įmaišykite druskos ir pipirų. Uždenkite ir palikite 2 minutėms. Tuomet pastatykite ant nedidelės ugnies ir porą minučių pavirkite pastoviai maišydami.

4. Kruopas sudėkite į lėkštę, sumaišykite su daržovėmis ir tofu, sojų padažą sumaišykite su alyvuogių aliejumi, apliekite jau paruoštą maistą. Jeigu trūksta prieskonių, galite pagardinti kokiu nors mėgstamu mišiniu.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top