Kodėl moterys vienu metu gali atlikti net kelis darbus?

Mokslininkai atskleidė stulbinančius faktus - moterys vienu metu gali atlikti net kelias užduotis, ypač jei tai susiję su pamestų daiktų paieška. Kitaip tariant- ankstyvą rytą, jos geba ne tik paruošti pusryčius šeimai, aprengti vaikus, susišukuoti, išsivalyti dantis tačiau taip pat vos per kelias minutes rasti pamestus mašinos raktelius. Kyla klausimas - kodėl moterys visus darbus spėja atlikti per itin trumpą laiką?

Mokslininkai atskleidė stulbinančius faktus - moterys vienu metu gali atlikti net kelias užduotis, ypač jei tai susiję su pamestų daiktų paieška. Kitaip tariant - ankstyvą rytą, jos geba ne tik paruošti pusryčius šeimai, aprengti vaikus, susišukuoti, išsivalyti dantis tačiau taip pat vos per kelias minutes rasti pamestus mašinos raktelius. Kyla klausimas - kodėl moterys visus darbus spėja atlikti per itin trumpą laiką?

Atsakymo ieškoti reikėtų dar žmonijos evoliucijos pradžioje. Juk tada vyrai vienu metu atlikdavo tik vieną darbą - ieškodavo maisto, o moteris tuo metu prižiūrėdavo vaikus, gamindavo valgį ir atlikdavo kitus buities darbus. Todėl nieko nuostabaus, kad ir šiomis dienomis visą dėmesį vyrai geba sutelkti tik į vieną objektą. Vienodai jį padalinti dviems veikloms vienu metu jiems per daug sudėtinga. Mielosios, nereikalaukite iš partnerio dėmesio jums, jei tuo metu jis įnirtingai atlieka kitą užduotį, vargu ar pavyks jo gauti.

Duomenų teisingumą patvirtino atlikti tyrimai, kurių metu tiek moterys, tiek vyrai dalyvavo kasdienybę imituojančiose situacijoje. Vienu metu abi lytys privalėjo kuo geriau atlikti dvi užduotis, pavyzdžiui gaminti keletą skirtingų patiekalų pietums ir žaisti kompiuterinius žaidimus, įrašytus išmaniajame telefone. Mokslininkai atskleidė, jog moterys su šia užduotimi susitvarkė kuo puikiausiai, pašaliniai veiksniai darbų kokybei neturėjo jokios neigiamos įtakos. Tuo metu vyrams vienu metu atlikti du darbus buvo didelis iššūkis, kurio,deja, įvykdyti jie nesugebėjo. Kitaip tariant - abiejų darbų kokybė buvo apgailėtina.


darbas, mokslas, moterys

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai