Kvatotis kvies „Viasat“ komedijų programa

Laikas.lt

Kovo 20 dieną startuos kino mylėtojų maratonas „Kino pavasaris“. Viena iš estafečių – programa „Viasat“ komedijos. Per žiemą sukauptas kalorijas šį kartą žiūrovai juokdamiesi galės deginti net 11 filmų. Tarp jų juostos, skirtos ir prancūziško, ir britiško, ir itališko humoro mėgėjui, ir norinčiajam patikrinti, kaip su šiuo žanru susidoroja airiai, švedai, ispanai ar net vengrai.

„Jau penktąjį kartą mėgstančius gerai pasijuokti kviesime pradėti pavasarį su „Viasat komedijų programa“. Savo autoriniais kino kanalais komedijas rodome ištisus metus, tačiau komedijos „Kino pavasaryje“ visuomet yra ypatingas įvykis. Patiems girdint garsų juoką kino salėse, apima nepakartojamos jausmas ir noras toliau dovanoti pačius geriausius įspūdžius. Esame ne kartą girdėję, kad „Viasat“ komedijų programa ir žiūrovams leidžia ilgam pasikrauti teigiamų emocijų“, - pasakoja „Viasat“ viešųjų ryšių vadovas Gediminas Galkauskas. 

Juodas mentų ir paramedikų humoras

Praėjusiais metais „Kino pavasario“ svečius komedija „Kažkas čia ne taip“ juokinęs Quentinas Dupieuxas žinomas ne tik kino, bet ir elektroninės muzikos gerbėjams. Dažniausiai jis mėgsta šiuos du savo pomėgius sujungti į vieną, tad techno muzikos intarpus žiūrovai išgirs ir į šių metų festivalio programą įtrauktoje jo komedijoje „Blogi mentai“. Filmas pasakoja apie nusikalstama veikla užsiiminėjančius ir išradingumu stulbinančius Los Andželo policininkus. Pasak dažnai komišką blogiuką vaidinančio aktoriaus Mindaugo Papinigio: „Nors jis neturi aiškaus siužeto, vis tiek įtraukia. Patiko Marilyn Mansono sukurtas vargšo berniuko personažas. Prajuokino ir pašauto, mirštančio vyro, kurį policijos pareigūnai su savimi visur tamposi, vaidmuo. Šioje komedijoje nėra nė vieno teigiamo personažo, tačiau tikiu, kad policija nėra tokia, kokią ją vaizduoja režisierius.“

Debiutinės vengrų režisieriaus Márko Bodzsáro komedijos „Dangiška pamaina“ herojai – korumpuoti greitosios pagalbos darbuotojai. Jiems pinigus moka ne tik valstybė, bet ir privatūs laidojimo namai. Kuo daugiau žmonių mirs greitosios pagalbos automobilyje, tuo skanesnius naktipiečius kinų restorane valgys paramedikai. Tragikomiškose situacijose svarbiausia apdairiai nuspręsti – ką palikti gyvą, o ką paaukoti.

Konservatoriją baigęs perspektyvus pianistas Pako neranda darbo pagal pašaukimą, tad tampa policininku. Tik įsidarbindamas jis nė nepagalvoja, kad juo būnant gali tekti groti mafijos krikštatėvio dukros vestuvėse. Tai brolių Manetti režisuotos itališkos komedijos „Neapolio dainos“ siužeto vingis. Šiame filme žiūrovai atpažins ne vieną aktorių iš režisierių Paolo Sorrentino („Didis Grožis“) ir Matteo Garrone („Pavojinga realybė“) filmų.

Vestuvių tematika

Įsimintinų ispaniškų filmų „Kiti“, „Agora“, „Biutiful“ prodiuseriai pristato vienuolikai Ispanijos kino meno akademijos „Goya“ premijų nominuotą energingą komediją „Vestuvių čempionatas“, kurioje susiplaka futbolas, Biblija ir meilė. „Seniai bežiūrėjau filmą, kurio metu jausčiau tiek daug skirtingų emocijų. Viskas, ką kūrėjai į jį sudėjo, buvo įdomu. Išskyrus futbolą, nes rezultatą žinojau iš anksto“, – po peržiūros komediją komentavo dažnai scenoje drauge su „Humoro klubu“ pasirodantis jaunosios kartos komikas Mantas Katleris.

Legendinio „Notting Hillo“ režisierius Rogeris Michellas šiemetinėje „Viasat“ programoje pristato naujausią savo darbą „Savaitgalis Paryžiuje“. Už vaidmenį šiame filme Jimas Broadbentas („Dar vieneri metai“) buvo pripažintas geriausiu aktoriumi 2013 m. San Sebastiano kino festivalyje. Filme išvysite ir tokius aktorius kaip Lindsay Duncan („Laiko tiltas“) ar Jeffą Goldblumą („Gyvenimas po vandeniu“). Tai pasakojimas apie netikėtumų kupiną vidurinės klasės intelektualų poros trisdešimtąjį santuokos jubiliejų Paryžiuje.

Dar viena „Viasat“ komedija, liečianti vedybinį gyvenimą, tiksliau, pasiruošimą jam – „Bernvakaris“. Štai kaip jį komentuoja humoro laidos „Žinių naujienos“ autorius ir vedėjas Timūras Augucevičius: „Tai filmas ir vyrams, ir moterims. Komedija žavi paprastu, bet taikliu airišku humoru. Filmo pavadinimas išduoda, kad tai vieno bernvakario istorija, tačiau tikrai ne holivudinis „Hangover“ variantas. Viskas čia kur kas paprasčiau. Nepaisant to, filmas įdomus iki pat finalo. Filmo pagrindinė tema – šiuolaikinis vyriškumas, tačiau smagu, kad nėra kategoriškai moralizuojama. Žiūrovas nėra puolamas, komedijos tikslas – padėti gerai praleisti laiką. Tai labai airiškas filmas su verta ašarėlės pabaiga.“

Šmaikštieji prancūzai

Programoje „Viasat“ komedijos šiemet - trys filmai iš Prancūzijos. Nuostabaus garso takelio „Kiniškos dėlionės“ pagrindinis veikėjas Ksavieras (Romainas Durisas) iš Paryžiaus persikelia gyventi į Niujorką. Čia jo laukia daugybė iššūkių, pavyzdžiui, tapti donoru lesbiečių porai. Jo pirmosios meilės Martinos vaidmenį atlieka nuostabioji Audrey Tautou. Šie du aktoriai jau buvo susitikę vaidindami porą kultinio Boriso Viano romano „Dienų puta“ ekranizacijoje „Gėlėti sapnai“.

Kinas kine – kita prancūzų romantinė komedija „Blondinė, brunetė ir karinis paradas“ pasakoja apie Hektorą, kuris įsimyli merginą, taip jam primenančią aktorę iš Jeano Luco Godardo filmo „Iki paskutinio atodūsio“. Palankiausias būdas ją sužavėti – suorganizuoti kelionę į pajūrį.

Kaip ir milijonai dviračių sporto gerbėjų, keturiasdešimtmetis Fransua beprotiškai šėlsta dėl „Tour de France“ lenktynių. Šeima jį laiko visišku nevykėliu ir užgaulioja. Tačiau ir šiam vyrui nusišypso laimė – filme „Lenktynės su savimi“ jis gauna pasiūlymą savanoriauti lenktynėse.

Aistra bitlams ir nuotykiams

Šiais metais prestižiniuose Goyos (Gojos) vardo ispanų kino apdovanojimuose pagrindinius prizus „Geriausio filmo“ ir „Geriausio režisieriaus“ kategorijoje laimėjo Davido Truebos naujausias darbas „Užsimerkus gyventi paprašiau“. Tai tikra vieno mokytojo istorija paremtas pasakojimas apie meilę grupei „The Beatles“, naudojant jos dainų tekstus kaip pedagoginę priemonę. Paveiktas egzistencinės krizės, 1966 m. Johnas Lennonas nusprendžia palikti grupę „The Beatles“ ir tapti profesionaliu aktoriumi. Garsusis atlikėjas atvyksta filmuotis į Ispaniją. Ta proga minėtas mokytojas Antonio (Pedro Almodovaro filmų „Pasikalbėk su ja“, „Blogas auklėjimas“, „Aš tokia susijaudinusi“ aktorius Javieras Camara) išsiruošia į susitikimą su savo dievuku.

Švedų komikas ir režisierius Felixas Herngenas linksmai adaptavo rašytojo Jonaso Jonassono 2012 metais į lietuvių kalbą išverstą bestselerį „Šimtametis, kuris išlipo pro langą ir dingo“. Nuotykių komedija priviliojo daugiau nei milijoną žiūrovų Švedijoje ir privertė kvatoti ne tik Berlyno kino festivalio publiką, bet ir rimčiau nusiteikusius kritikus. Prie populiaraus filmo prisidėjo veiksmo trilerio „Redirected“ prodiuseris ir aktorių atrankos specialistas Donatas Šimukauskas, kurio pasiūlyti lietuviai gavo trumpus, bet įsimintinus vaidmenis: Algirdas Paulavičius tapo Josifu Stalinu, o Sigitas Račkys įkūnijo Michailą Gorbačiovą. Tai istorija apie Alaną Karlsoną, senuką, kuris per 100 metų patyrė galybę beprotiškų istorijų. Belieka tinkamai paminėti jubiliejų.

Visa informacija apie programą „Viasat” komedijos“: http://kinopavasaris.lt/filmai


Apie festivalį:
19-asis Vilniaus tarptautinis kino festivalis (VTKF) „Kino pavasaris“ vyks 2014 m. kovo 20 - balandžio 3 dienomis. Tai – didžiausias kino renginys Lietuvoje, pernai pritraukęs daugiau nei 80 tūkst. žiūrovų, ir vienas ryškiausių kino festivalių Rytų Europoje. Šiemet „Kino pavasaryje“ bus parodyta apie 250 filmų, kuriuos festivalio atstovai atrinko, per metus aplankę daugiau nei 30 tarptautinių festivalių. Daugiau informacijos: www.kinopavasaris.lt

kino pavasaris, komedijos, viasat, viasat komedijos

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai