Now Reading
Šarūnas Petrutis: „Nerepetuota muzika visada padovanoja, ką nors naujo“

Šarūnas Petrutis: „Nerepetuota muzika visada padovanoja, ką nors naujo“

Šarūnas Petrutis: „Nerepetuota muzika visada padovanoja

Laikas.lt

Šarūnas Petrutis dažnai pristatomas, kaip vienas perspektyviausių jaunosios kartos indie folk atstovų Lietuvoje. Ne vienas klausytojas jį atpažįsta kaip tradicinio amerikietiško skambesio mėgėją, kuris praėjusiais metais savo klausytojus nudžiugino ir paties namuose įrašytu albumu „Original Recordings“.
Kalbamės su Šarūnu apie muzikines inspiracijas bei koncertus.

Kas tavo įkvepia kurti?

Iš tikro, bet kas. Po ilgą laiką trukusio muzikos studijavimo atsiranda kitoks klausymas, arba „eina“, arba „ne”. Stiprybės ir jausmo, kad visa aplinkui nėra vien bjaurus pokštas, gali suteikti tiek gatvėje grojanti fleita, tiek lojantis šuo, tiek galingas orkestras. Supratus, kad visa aplinkoje yra vien energija ir informacija, kortos susimaišo kaipmat.

Tavo muzikinis kelias, kur kada viskas prasidėjo?

Viskas prasidėjo nuo MTV kanalo kuris, kai man buvo kokie 6 metai, „plyšo“ nuo „Nirvanos“, „Oasis“, „Radiohead“ ir bet ko, kas tuo metu buvo „ant bangos“. Tada man jau atrodė, kad groti rokenrolo grupėje yra neprastas dalykas. Muzikavimai prasidėjo mokykloje, susibūrus panašiai mąstantiems jaunuoliams, ir tai tęsiasi iki šiol. Skirtumas toks, kad dabar oficialiai tapau solo atlikėju.

Su kuo norėtumei pagroti vienoje scenoje?

Su Jonu Meku ir Benu Šarka. Gal dar su Keithu Richardsu.

Kokiame paskutiniame įsimintiniausiame koncerte buvai?

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Paskutinį kartą radau save sėdintį pilnoje įvairiais instrumentais grojančių žmonių palapinėje. Buvo labai smagu. Nerepetuota, „čia ir dabar“ sukurta muzika visada padovanoja ką nors naujo!

Ko palinkėtumei savo klausytojams?

Linkiu klausytis!

Artimiausias Šarūno Petručio koncertas, jau šį ketvirtadienį (kovo 6 d.), 20 val., ispaniškame restorane „Lizarran“! Koncertas nemokamas.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top