„Talentų banke“ – tapytojas Andrius Makare, kuris mėgsta kurti vakare (foto)

Laikas.lt

„Aš esu tapytojas Andrius Makarevičius (Makare). Kodėl Makare? Nes mėgstu dirbti vakare, o pavardė iš M raidės“, – linskmai savo prisistatymo laišką pradeda šiandieninis „Talentų banko“ herojus.

Iš Pabradės kilęs, o dabar Vilniuje įsikūręs vaikinas neslepia, jog tapyba jį traukė nuo pat vaikystės: „Lankiau dailės būrelį pas R.Grūšienę. Vėliau įstojau į VPU dailės specialybę, kur dėstė tokie dėstytojai, kaip A.Vozbinas, G.Riškutė, L.Liandzbergis. Nuo pačių pirmų darbų mane įkvepia moterys, jausmai, gamta. Tiesiogiai gamtos nevaizduoju – dažniausiai  ji mano darbuose atsispindi kaip spalva, koloritas arba kaip pati moteris. Motyvų ieškau stebėdamas žmonių santykius, jausmus. Kartais juos taip ir pavaizduoju, kartais juos ironizuoju ar net idealizuoju.“

Ryškius, kartais ekspresyvius, kartais – visiškai ramius darbus kuriantis Andrius dėl tokio kūrybinio nepastovumo kaltina staigią nuotaikų kaitą. A. Makarevičius prisipažįsta, jog tapyba jam – lyg žaidimas: „Potėpis po potėpio, kažkas nuvarvėjo, susimaišė. Atsitiktinumai mane žavi. Įdomu, kai spalvos sužaidžia viena su kita.”

Kviečiame peržvelgti vaikino darbus! Jei norėsite daugiau – iki kovo 10 dienos užsukite į  Trakų Vokėje eksponuojamą parodą „Šventi ir kiti“ arba šio mėnėsio paskutinę dieną vykite į Pilaitės Beepart'e atidaromą jo naujausių darbų parodą. Taip pat kviečiame sekti Andriaus kūrybą internetinėje svetainėje Tapyba.info.



 

Andrius Makarevičius, dailė, Makare, paveikslai, talentu bankas, tapyba, tapytojas

Naujausi komentarai
2017-01-11, 21:54
galima gadint dažus ir drobę .........
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai