Ar jums dar nenusibodo storos lietuviškos vestuvės? (foto)

Laikas.lt

Vestuvės ir santuoka yra du visiškai skirtingi dalykai. Tačiau, kaip bebūtų keista, žmonės labai dažnai daugiau dėmesio ir pastangų deda į pirmiau paminėtąjį variantą.

Vaikystėje užgimusi svajonė būti princese kai kurias moteris persekioja visą gyvenimą, tad išgirdusios klausimą: „Ar tekėsi už manęs“, - jos imasi visų priemonių, kad tas gyvenimo troškimas bent kelioms valandoms taptų realybe. Liūdniausia, kad vyrai, bijodami pasakyti „ne“, leidžiasi į tą beprotybę.

Dėl kelių valandų, na, gerai dviejų dienų, visa giminė sukeliama ant kojų, išleidžiamos visos santaupos, o paskui, kaip ta pelenė, puotai pasibaigus, moteris grįžta prie savo aprūkusio pečiaus. Žinoma, tai hiperbolizuota, tačiau, žmonės, ar jums nepabodo maskaradą primenančios lietuviškų vestuvių puotos su baltomis mišrainėmis ir šakočiais, grindis šluojančios suknelės, prakaituojančios sintetiniuose „tortuose“ pamergės, nuvalkiotus juokelius laidantys muzikantai ir pan.? Keičiasi laikai, tad nieko blogo jei tradicijas šiek tiek modernizuosime. Neatsisakysime jų, o tiesiog jas šiek tiek sušiuolaikinsime. Štai keletas pavyzdžių, kaip savo svarbiausią gyvenimo dieną švenčia šia diena, o ne praeityje susiformavusiais stereotipais gyvenantys įsimylėjaliai.

Visas žemiau esančias vestuves suorganizavo vestuvių planuotoja Fiona Leahy, garsėjanti alterntayvių švenčių rengimu ir be proto geru stiliaus pojūčiu. Pasisemkime įkvėpimo.


Assassynation nuotr.


Assassynation nuotr.


Jonathan Ong nuotr.


Modern Hearts nuotr.


Modern Hearts nuotr.


MangoRed nuotr.


Cameron Ingalls nuotr.


Elizabeth Messina nuotr.


Elizabeth Messina nuotr.


 Emma Case Photography nuotr.


Phil Chester nuotr.


Phil Chester nuotr.


Modern Hearts nuotr.


Studio Castillero nuotr.


Naomi Goggin nuotr.

stilingos vestuvės, vestuvės, vestuvinė suknelė, vestuvių alternatyvos, vestuvių puota, vestuvių tradicijos

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai