Now Reading
Gyvenimą improvizuojantys Jama&W (interviu)

Gyvenimą improvizuojantys Jama&W (interviu)

Gyvenimą improvizuojantys Jama&W (interviu)

Laikas.lt
Rasa Šatė

Jau daugiau nei penkerius metus Vilniuje egzistuoja labai įdomi muzikos komanda. Grupe savęs nelaikantys muzikantai, būdami scenoje, remiasi spontaniškumu bei improvizacija, o koncertų metu – publikos pasiūlymais bei pačios publikos integravimu į vykstantį šou. Ar jau žinote kokia tai komanda? Taip, tai improvizatoriai – Jama ir W. Apie kūrybą bei improvizacijas pakalbinome Roką (Jama) ir Arūną (W).

Ar laikote save produktyvia grupe?

A. Asmeniškai, niekada to mums, kaip grupei, nelipdau, menas niekada nebus pastovus. Žiūrint iš repeticijų pusės, jos dažniausia yra produktyvios.

R. Ne. Laikau mus gyva grupe, kuriančia akimirkas ir potyrius, o ne produktus. Nors pastaruoju metu darome viską, jog užbaigtumėm albumo įrašinėjimo procesą, tačiau su „muzikos industrija“ faktiškai neturime ir absoliučiai nenorime turėti nieko bendro. Jau vien pats faktas, kad nusprendėme savo grojamą muziką įrašyti ir ja pasidalyti su kitais tik po beveik penkerių kūrybos metų, byloja, jog kuriame dėl kiek netradicinių priežasčių. Dabar jaučiamės turintys ką pasakyti ir jau beveik žinantys kaip tai padaryti taip, kad klausytojas mus išgirstų. Produktyvi grupė – ne, rezultatyvi – tikėkimės, taip.

Jūsų pasirodymuose daug improvizacijos, kiek jos jūsų pačių gyvenime?

R. Pasitaiko, jog valgome ne pagal grafiką, o kelis kartus netgi esame naktį gyvenę, o dieną miegoję! (juokiasi) Pats gyvenimas yra improvizacija, upės tėkmė neprognozuojama, dangus niekada nebūna toks pats, o laužas kiekvieną sykį dega skirtingai. Bandymas įsprausti mums duotąjį laiką į vienokius ar kitokius planus turbūt yra sveikintinas dalykas, bet apie tai reikėtų kalbėti su tame patyrusiais žmonėmis. Žinoma, planuojame – keltis į darbą, susitikti repeticijoje, ką pirksime parduotuvėje ir t. t., bet didesniuose dalykuose apsibrėžiame tik kontūrus, o juos užpildyti stengiamės būdami atvirti susiklostysiančioms aplinkybėms.

A. Daug, kur tik įmanoma. Improvizacija – tai žaidimas su „čia ir dabar“. Gyvenimas tampa pasirodymu.

Kokie jūsų muzikiniai siekiai ir tikslai?

R. Išleisti albumą, išlikti teisingais, nuoširdžiais prieš save pačius.

A. Rasti tikrą save per muziką!

Koks grupės kūrybinis procesas?

A. Spalvotas. Nuo chorinių „Ave Marija“ iki hard nu-psi-trans-core.

R.
Smagus, laisvas, atviras. Dažnai neplanuotas. Pasitaiko, jog susitinki šiaip pabūti, o tame buvime kažkas ima ir gimsta. O susitikus ten, kur turime galimybę groti, viskas vystosi iš vieno ar kito bičiulio atsineštos idėjos arba iš laisvos improvizacijos, kurioje viena ar kita detalė suskamba taip, jog užsifiksuoja ir išlieka. Niekada nesame susitikę ir vienas kitam pasakę: „Ė, dabar kursim gabalą. Susiimk!“

Ką veikiate kai negrojate?

R. Gyvenu toliau.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

A. Būnu tyloje, skaitau, keliauju.

Artimiausi jūsų pasirodymai?

R. Čia kaip su tuo naiviai šelmišku pokštu poliklinikoje: „Kas paskutinis? Dabar jau jūs“. Artimiausias mūsų pasirodymas viešojoje erdvėje – „Penktadieniniuose pašnekiuose“, „7 Fridays“ bare.

Linkėjimai klausytojui.

R.
Technologijų, šou biznio ir visa apimančio „produktyvumo“ bujojimo amžiuje, nepamiršti tikrų dalykų, nuoširdumo bei elementaraus žmogiškumo!

A. Kad atkopdama saulelė vis labiau budintų sielas.


Šį ketvirtadienį (vasario 20 d.), 19 val., improvizatorius Jama&W galima bus sutikti „Penktadieniniuose pašnekiuose“, „7 Fridays“ bare. Renginys nemokamas!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top