Now Reading
Portalas, nustatantis žmogaus lytinę orientaciją pagal jo veido bruožus

Portalas, nustatantis žmogaus lytinę orientaciją pagal jo veido bruožus

Portalas

Laikas.lt

Grupelė menininkų sukūrė svetainę „Gay Check Online“, kur kiekvienas žmogus gali pasitikrinti, homoseksualus jis ar ne. Žinoma, kam tikrintis, juk ir taip, ko gero, žinote. Bet galite paprašyti to padaryti homoseksualumu įtarinėjamą bičiulį. Žinoma, jei žmogus protingas, sutiks tik su viena sąlyga – kad po jo būsite jūs.

Kuo paremta tokia sistema? Kadaise Prahos universiteto mokslininkai išleido studiją, kurioje neva teigiama, kad gėjų veido bruožai skiriasi nuo heteroseksualų. Mažesnė ir trumpesnė nosis, didelis ir apvalus žandikaulis, moteriškų ir vyriškų bruožų derinys būdingas žmonėms, intymiems santykiams besirenkantiems tos pačios lyties asmenis.

Ironizuojant šiuos teiginius ir buvo sukurtas „Gay Check Online“. Jūsų draugui, užsukus į šį tinklalapį ir praleidus kelias sekundes prieš įjungtą kamerą, pasirodys užrašas „Congratulations, you are gay!“. Įsitikinę, kad jūsų spėlionės pasitvirtino, „rimtam“ tyrimui atiduodate savo veido bruožus. Ir kas gi tai: „Congratulations, you are gay!“? Visuomet jautėte, kad su jumis kažkas ne taip? Neprisigalvokite nesąmonių. Kiekvieną kartą pasirodo tas pats užrašas. Tai pokštas, nukreiptas prieš homofobiją ir siaurą mąstymą vaikantis stereotipų.

Tinklalapio kūrėjai įsitikinę, kad homoseksualai ir heteroseksualai yra lygiai tokie pat žmonės, tad kodėl turėtų skirtis jų veido bruožai ar kažkas kitas. Norint šiek tiek įbauginti naivuolius ir skirtas šis linksmas „Gay Check Online“. O gal jus pasveikina visai kitas užrašas?

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top