Now Reading
Muzikiniuose pusryčiuose – grupės „Elle G“ linkėjimai iš Kokosų salos

Muzikiniuose pusryčiuose – grupės „Elle G“ linkėjimai iš Kokosų salos

Muzikiniuose pusryčiuose – grupės „Elle G“ linkėjimai iš Kokosų salos

Laikas.lt

„Elle G“ – tai Giedrės Nalivaikaitės ir Elenos Augustinaitės muzikinis duetas, savaip interpretuojantis ir perdainuojantis vinilinės eros melodijas bei pamažu kuriantis savas. „Elle G“ istorija prasidėjo Vilniuje, kai dvi merginos su ukulele, aksominiais balsais ir keletu barškučių sename lagamine ėmė keliauti iš koncerto į koncertą.

Šį pavasarį retro duetas užpūs jau antrąją gimtadieninio torto žvakutę. Per šiuos metus merginos spėjo išmaišyti Lietuvos miestus ir miestelius, pagroti kaimynams Latvijoje bei įsigyti gerbėjų Vokietijoje. Du rudens mėnesius praleidusios Berlyne merginos ne tik sugrojo daugybę koncertų, išbandė jėgas įrašinėjant electro swing dainą, bet ir nusifilmavo tarptautiniam kultūros kanalui ARTE kuriamoje svingo muzikos dokumentikoje. Pagaliau, grįžusios į tėvynę, „Elle G“ merginos nusprendė būtent dabar atėjo laikas pasidžiaugti už tokius metus ir padovanoti savo klausytojams šį tą gražaus!

Debiutinį albumą „Never Ending Story“ sudaro aštuonios dainos. Tarp jų – „Elle G“ klausytojams jau gerai pažįstamos senosios melodijos bei viena savos kūrybos daina. Merginos iš tarpukario kerų prikėlė ir dvi lietuviškas gražuoles – Marytę ir Elytę. Vis dėlto, albumas – labai tarptautinis. Melodijos jame skamba prancūzų, vokiečių, anglų ir lietuvių kalbomis. Tai atspindi ir „Elle G“ metus, pilnus kelionių, kuriose ir gimė šio albumo idėja. Žodžiai „never ending story“ iš pirmosios Elenos ir Giedrės kūrybos dainos, tapę šio albumo pavadinimu – pažadas klausytojams, kad atlikėjos nesustos kurti ir ateityje tikisi pristatyti vis daugiau savo kūrybinių ieškojimų.

Kad dainose pasakojamos istorijos būtų dar įdomesnės, sudalyvauti įrašuose „Elle G“ pasikvietė būrį žaviausių Vilniaus muzikantų, apsiginklavusių kontrabosu, trimitu, gitara, būgnais, smuiku ir net skalbimo lenta! Elena ir Giedrė džiaugiasi ir pačiu albumo viršeliu, kuriam linijas paišė mylimiausias merginų iliustratorius Karolis Strautniekas.

Norintys įsigyti šį grožį akims ir ausims, galės tai padaryti jau nuo šio savaitgalio Vilniuje esančiame Rūdninkų knygyne (Rūdninkų g. 20), ateinančią savaitę – visose Lietuvos „Coffee Inn“ kavinėse, o pirmomis kovo mėnesio dienomis – sostinės skaitytų knygų knygyne „Mint Vinetu“, daiktų kelionių parduotuvėlėje „Šarka“ bei kitose mažose stebuklingose vietelėse.

Vasario 26 dieną, trečiadienį, 20.30 val. muzikos klube „Tamsta“ vyks pirmasis albumo pristatymo koncertas! Kaip pačiame albume, taip ir ant scenos, švelnų ir moterišką dueto skambesį papildyti pasiruošę patys šauniausi Vilniaus vyriškiai. Tai dviejų instrumentų žmogus Vytautas Narkevičius (smuikas, trimitas), žavusis kontrabosistas Kipras Pugačiukas, bičiulis ir kompanijonas iš „Garbanoto Bosisto“ Mantas Joneikis su gitara, skalbimo lentą muzikos instrumentu paverčiantis Dangiras Bugas ir nuoširdžiausias saksofono talentas Remigijus Rančys. Merginos žada ne tik gražiausias lietuviškas, prancūziškas ir angliškas melodijas iš naujojo albumo, smagiausias „Elle G“ dainas, bet ir netikėtas premjeras. Proga ypatinga, nes tolimesni albumo pristatymo koncertai kituose Lietuvos miestuose laukia tik balandžio mėnesį. Kovą retro duetas ir vėl kraunasi lagaminus, šį kartą – ne į Europą, o kur kas arčiau savo mėgstamos muzikos šaknų…

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Šia ypatinga proga “Elle G” su klausytojais dalinasi viena iš šilčiausių savo albumo dainų – „On A Coconut Island“.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top