Now Reading
Faktų pusryčiai. Ko galbūt nežinojote apie svorį, antstvorį ir jo metimą…

Faktų pusryčiai. Ko galbūt nežinojote apie svorį, antstvorį ir jo metimą…

Faktų pusryčiai. Ko galbūt nežinojote apie svorį

Laikas.lt
Pagal Weightlossresources.co.uk

O taip, nors kalendorinė žiema dar nesibaigė, vis dažniau už lango šviečianti saulė primena apie artėjantį pavasarį. Ir, nors turbūt visi spėjome pasiilgti šilumos, bent jau dalis dailiosios lyties atstovių su nerimu žvelgia į veidrodį, apžiūrinėdamos jaukių, tingių vakarų paliktas „dovanėles“. Taip, jūs teisūs, šiandien pristatysime keletą galbūt dar negirdėtų faktų apie svorį, antsvorį ir jo metimą!

Mums visiems reikia kūno riebalų. Tiesą sakant, normalaus sudėjimo moteris, dėvinti 38 dydį, „nešiojasi“ apie 100 tūkst. kalorijų vertės riebalų – tai maždaug 54 pakeliai sviesto.

Galvojimas gali tave storinti! Naujausi tyrimai rodo, kad, nors galvojimas bei susikoncentravimas neeikvoja kalorijų, tai priverčia žmones greičiau išalkti ir suvalgyti daugiau maisto.

Dauguma žmonių per dieną priauga tik vieną gramą kūno riebalų. Bet, prieš tiesdama ranką link pyrago, paskaičiuok, jog tai daugiau nei 3 papildomi kilogramai per metus, ką jau kalbėti apie 10-metį!

Suaugęs žmogus turi maždaug 50 milijardų riebalų lastelių – tai daugiau nei žemėje yra gyventojų.

Gera naujiena – priaugus svorio riebalų lastelių nepadaugėja. Bloga naujiena – riebalų lastelės tiesiog tampa didesnės, jos gali išsipūsti iki 10-ies kartų.

Moters krūtinė susideda beveik vien iš riebalų, štai kodėl, metant svorį, jos dydis sumažėja daug anksčiau nei kitos kūno dalys. Ir kur teisybė?!

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Deja, vien tik kūno dalies mankštinimas, norint ją suliekninti (sakykime, apatinės kūno dalies pratimai, siekiant sumažinti klubus) menkai padeda. Jei tai būtų efektyvu, visi, kramtantys gumą, turėtų liesus žandus!

Pusė kilogramo kūno riebalų prilygsta maždaug 3500 kalorijų. Kad sudegintų tiek kalorijų, moteris turėtų nubėgti apie 50 kilometrų!

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top