Now Reading
Pramogų gidas (rugsėjo 20-23 dienomis)

Pramogų gidas (rugsėjo 20-23 dienomis)

Pramogų gidas (rugsėjo 20-23 dienomis)

Savaitgalį Vilniuje kaukė Gedimino vilkai, o Kaunas naktimis nemiegojo, tačiau renginių maratonas nesustoja ir šią savaitę, kuri ypač džiugins kino ir šokio mėgėjus.

Tuo tarpu sinoptikai prognozuoja nepastovius rudeniškus orus, o temperatūra nekris žemiau 17 laipsnių, tad rudenišku žiemos miegu tikrai niekas neleis užmigti. Ypač tai aktualu kauniečiams ir klaipėdiečiams, nes pas juos šią savaitę vyks tarptautiniai modernaus šokio ir kino festivaliai. Jau neminint gausybės koncertų, spektaklių.

Pirmadienį – filosofija ir Karenina

Nors šio vakaro planus dauguma žino, visgi garsiajam Žižekui ir jo virtualiai paskaitai vietos turėtų atsirasti. 18 valandą visi laukiami Vilniuje, Šiuolaikinio meno centre, kur Slavojus Žižekas pristatys knygą „Sveiki atvykę į Tikrovės dykumą“. Teko girdėti, kad filosofas namie neturi interneto, todėl diskusijojoje dalyvaus per kaimyno „Skypą“.

Nors ir savaitės pradžia, šalies teatrai neatostogauja: Andželika Cholina Ūkio banko teatro arenoje pristato ilgai lauktą šokio spektaklį „Ana Karenina“, Kaune – spektaklis J. Brodskio pjesės „Marmuras“ motyvais, panevėžiečiai galės keliauti į spektaklį „Mano žmonos vyras“, o klaipėdiečius kankins arba džiugins kačių kaukimas Kuklačiovo kačių teatre.

O mėgstantiems gerą muziką ir perkusijas – Vilniaus bare „Artistai“ vienas geriausių Gruzijos multiintstrumentalistų bei mušamųjų virtuozas Irakli Koiava pristatys naują perkusijų programą. O svarbiausia – koncertas NEMOKAMAI.

Antradienį – Menų spaustuvė ir Jautakaitė

Antradienį kauniečiai galės pasiklausyti iš tolimosios Amerikos parskridusios Gintarės Jautakaitės koncerto, o vilniečiai antrą kartą kviečiami į A.Cholinos „Aną Kareniną“. Kas mėgsta miuziklus – lai keliauja į „Forum Palace“, kur galės išgirsti „Paryžiaus katedrą“. O Klaipėda? Į ją persikelia Tarptautinis mažųjų kino formų festivalis „Tinklai“, renginio programą rasite čia.

Vilniaus Menų spaustuvės erdvių gerbėjus pakvies režisierius K. Glušajevas, kuris pristatys premjerą „Batraištis“, o kišeninėje salėje visus kviečia „Atviras ratas” su autobiografinėmis improvizacijomis.

Trečiadienį – Kaunas ir kinas

Kaune tądien baigiasi „Europos paveldo dienoms“ skirti renginiai, juos užbaigs Kauno Jono ir Petro Vileišių katalikiškos vidurinės mokyklos edukacinis renginys Petro Vileišio aikštėje „Vileišių giminės atminimo ženklai Kaune“. Rugsėjo 18-ą dieną Vilniuje prasidėjęs, o nuo trečiadienio persikelsiantis į Kauną, Tarptautinis modernaus šokio festivalis parodys šokio teatro „Aura“ premjeras: „Lietaus reminiscencijos/Išplautas dangus“.

Savo koncertų maratoną Kaune tęs ir G.Jautakaitė. O tiems, kurie mėgsta naktines pramogas ir kuriems ketvirtadienį nereikia į darbą – Kauno „Pop Star Bar“ kviečia į vidurio savaitės revoliuciją.

Visus kino istorijos gerbėjus vėl kviečia kino teatras „Pasaka“, kuriame kiekvieną trečiadienį kino kritikė Izolda Keidošiūtė skaitys paskaitas apie garsius režisierius. Šį kartą kritikės akiratyje – Robertas Bressonas.

Menų spaustuvėje – režisieriaus A.Giniočio spektaklis „Pabėgimas į Akropolį“ ir V.Sodeikos „Pamišėlio užrašai“. O norintiems lengvo vakaro su teatru – keliaukite į „Domino“ teatrą, kur bus rodomas „Melo detektorius“.

Trečiadienio vakarą paminėti lygiadienio į Šv.Kotrynos bažnyčia kviečia A. Smilgevičiūtė ir „Skylė“. Kiek teko girdėti, bus galima išgirsti ir jų naujo albumo dainų. Be to, A.Smilgevičiūtės balsas Šv.Kotrynos bažnyčioje turėtų skambėti išties gražiai. O baras „Artistai“ vakare kviečia į NEMOKAMĄ dainuojamosios poezijos vakarą.

Klaipėdoje toliau tęsis Tarptautinis mažųjų kino formų festivalis „Tinklai“, o kinomanai.lt kviečia į Vienos vaidybinės scenos filmų festivalis-konkurso „Meilės tema“ filmų peržiūrą.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Ketvirtadienį – šokis ir urvinis žmogus

Renginių Kaune savaitės pabaigoje nemažėja. Į Girstučio salę atvažiuoja miuziklas „Paryžiaus katedra“, Kauno valstybinis dramos teatre – spektaklis „Žvaigždių vaikas”. Savo programą tęsia ir Tarptautinis modernaus šokio festivalis. Naktinėtojams – klubas „Exit“ ir „Pop star bar“ ir baras „Woo“, kuriame vyks ZIP FM organizuojamas renginys „Pala pala pala… “  Naktinių pramogų gerbėjus kviečia naujas klubas “In Japan”, kuriame vyks “Entrance 2 Trance #13”. Ir svarbiausia – NEMOKAMAI.

Vilniuje, Menų spaustuvėje, bus rodomas C.Graužinio speklaklis „Viskas arba nieko“, o Vilniaus Rotušėje – Rygos saksofonininkų kvartetas. Nacionalinė Dailės Galerija tęsia nemokamų paskaitų apie architektūrą ciklą ir kviečia į paskaitą apie urbanistinę modernybę NEMOKAMAI.

O labiausiai visus kviečiame į nemirtingąjį „Urvinį žmogų“. Laikas.lt redakcija skaitytojams savaitės viduryje netgi padovanos du pakvietimus. Tad sekite mūsų konkursus

Į Uteną atkeliauja Woddy Alleno „Nuodėmių miestas“, o nostalgiją grupei „Vairas“ jaučiantys šiauliečiai kviečiami į grupės jubiliejinį koncertą.

Tad renginių šią savaitę numatoma daug, jau nekalbant apie penktadienį ir savaitgalį. Jei nepaminėjome kažkokio svarbaus ar įdomaus renginio – drąsiai apie tai praneškite komentaruose ir mes jį pridėsime.

Tad geros, šiltos ir aktyvios savaitės, susimatysime penktadienį su savaitgalio pramogų gidu.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top