Now Reading
Sekmadienio receptas – aštri sriuba su krevetėmis ir kokoso pienu

Sekmadienio receptas – aštri sriuba su krevetėmis ir kokoso pienu

Sekmadienio receptas -  aštri sriuba su krevetėmis ir kokoso pienu

Laikas.lt

Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.

Brigita šiuo metu gyvena ir gamina Italijoje. Pasak jos, namie ruoštas maistas yra vienijantis, jaukus, sveikas ir leidžia nuobodžią kasdienybę padaryti šviesesne ir idomesne. „Tasty Art“ – akivaizdus to įrodymas. Brigita jį vadina: „Asmeniniu tinklaraščiu apie maistą, meilę gyvenimui ir kitas smulkmenas.“

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme aštrios, gurmaniškos ir egzotiškos krevečių sriubos su kokoso pienu receptą.

Trukmė:
30 min.

Porcijos: 4.

Reikia:

  • 1 1/2 stiklinės išlukštentų krevečių;
  • 1 šaukšto riešutų arba alyvuogių aliejaus;
  • 1 1/2 garam masala tyrės;
  • 1/2  šaukštelio čili pastos;
  • žiupsnio malto imbiero;
  • 500 ml vištienos sultinio;
  • stiklinės sauso baltojo vyno (nebūtina);
  • 1 puodelio džiovintų grybų;
  • 250 ml kokoso pieno (liesesnio);
  • šaukšto rudojo cukraus;
  • jūros druskos;
  • laiškinio svogūno (smulkinto, pagardinimui).

Recepto eiga:

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Į puodą storesniu dugnu įpilkite aliejaus. Jame apkepinkite krevetes, įdėkite garam masala tyrės, čili pastos, malto imbiero. Gerai išmaišykite ir pakepinkite trumpai, kokias porą minučių. Supilkite sultinį ir vyną (nebūtina), sudėkite džiovintus grybus. Pavirkite 10 minučių. Supilkite kokoso pieną ir dar pavirkite apie 8-10 minučių. Pagardinkite druska ir ruduoju cukrumi. Pipirų net nereikia, nes sriuba ir taip gan aštri, bet jeigu norite, galite pagardinti ir šviežiai maltais pipirais. Papuoškite smulkintais svogūnų laiškais ir patiekite. Bon appétit!


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top