Now Reading
Kulinariniuose „Kino pavasario“ filmuose – kelionės per skrandį į širdį

Kulinariniuose „Kino pavasario“ filmuose – kelionės per skrandį į širdį

Kulinariniuose „Kino pavasario“ filmuose – kelionės per skrandį į širdį

Laikas.lt

Geriausias gyvenimo piršlys – skanus maistas ir geras vynas. Drįstantiesiems tuo abejoti šių metų festivalio „Kino pavasaris“ turi sukaupęs šūsnį ypatingų įrodymų. Kulinarinių filmų programoje turėsite galimybę išvysti istorijas žmonių, kurių gyvenimus pakeitė ir širdis meile pripildė išskirtinių valgių bei gėrimų išlavintas skonis. Festivalio lankytojų laukia aistringa kelionė drauge su pripažintais režisieriais bei aktoriais nuo Jungtinės Karalystės ir Prancūzijos iki Indijos ir Kinijos.

Romantiškai vakarienei įkvėps filme „Skanu“ vaidinantis puikiai pažįstamų aktorių būrys: Louise Brealey („Šerlokas“, „Geriausias egzotiškas Marigoldo viešbutis“), Sheila Hancock („Berniukas dryžuota pižama“), Adrianas Scarboroughas („Karaliaus kalba“), Nicholasas Rowe’as („Lok, stauk arba šauk“) ir kt. Savo pirmoje ilgo metro juostoje Tammy Riley-Smith pasakoja apie aistringą prancūzų virėją, kuris atvyksta į Londoną mokytis pas garsų britų šefą Viktorą. Čia jis susipažįsta su gražuole Stela, kurios požiūris į maistą gana keistas. Vaikinas, norėdamas priversti užkietėjusią dietininkę valgyti gerą maistą, imasi kraštutinių priemonių. „Skanu“ vaidinantis aktorius Nicholasas Rowe’as tvirtina, kad šiame romantiškame filme kiekvienas žiūrovas nesunkiai atpažins save.

Aistras neabejotinai kursto ir prabangus raudonas vynas iš Prancūzijos regiono Bordo. Australų dokumentinis filmas „Pamišimas dėl vyno“ skirtas būtent kino bei vyno gurmanams. Arba, kaip sako vyno ekspertė ir profesionali konsultantė Rasa Starkus, šis filmas patiks daugeliui: mėgstantiems vyną, mylintiems Prancūziją ir gurmaniškas keliones, besidomintiems investicijomis į vyną ar jo gamybą, pasitikintiems įvairiais vyno guru, sekantiems Azijos rinkų įtaką krizės paveiktoms rinkoms. Puikaus garso takelio ir žymaus aktoriaus Russello Crowe’o balso lydimi interviu su pripažintais vyndariais atskleis naują, Kinijos kolekcionierių susidomėjimo Bordo regiono vynu bangą, jos užkulisius.

Tarptautinės kino kritikų federacijos FIPRESCI apdovanojimą savo įvertinimų sąraše turinčio prancūzų režisieriaus Christiano Vincento filme „Gero apetito, Prezidente!“ pasakojama tikrais faktais paremta istorija. Kad maisto gaminimas nėra tik įprastos buities ritualas, įrodo pirmąja moterimi šefe Eliziejaus rūmuose tapusios Hortensės Labori patyrimas. Mažo, tačiau populiaraus provincijos restorano savininkė nė nesvajojo, kad jai kada paskambins Prancūzijos prezidento atstovai ir paprašys tapti jo asmenine virėja. Tačiau Eliziejaus rūmuose atsidūrusi komiškos dramos veikėja greitai suvokia, jog tvarkytis su snobiškos vyriškos kompanijos virtuvės darbuotojais ir jų primestomis taisyklėmis kur kas sudėtingiau, nei gaminti maistą prezidentui.

Tarp Mumbajaus ir Niujorko gyvenantis indas Riteshas Batra tarptautiniuose festivaliuose gerai žinomas kaip trumpametražių filmų režisierius. Tačiau šių metų „Kino pavasario“ žiūrovus jis vaišins pirmuoju ilgo metro filmu „Dėžutės pietums“. Jo premjera įvyko Kanų kino festivalio Tarptautinėje kritikų savaitėje. Originalaus scenarijaus filme pasakojama apie Mumbajuje labai išplitusias pietų pristatymo paslaugas. Namų šeimininkės Ilos per kurjerį siųstas maistas vyrui atsiduria ant kito asmens stalo. Tai Sadžanas, kurį labai nustebina skanūs kaip niekad pietūs. Po kurio laiko jis suvokia, jog įvyko klaida, ir įdeda raštelį į Ilos tuščią pietų dėžutę. Taip tarp moters ir Sadžano prasideda švelnus bendravimas.

Maisto dėka užsimezgusi meilė, snobiška aistra vynui, iššūkiai prezidento virtuvėje – tai tik dalis to, kas laukia programoje „Kulinariniai filmai“. O ar jūs esate kam nors savo patiekalais apsukę galvą? Kulinaro Ali Gadžijevo to klausti tikrai nereikia. Dalinamės jo specialiai „Kino pavasario“ gerbėjams Šv. Valentino progai skirtu receptu:

2 asmenims ir 2 porcijoms reikės:

8 vnt. „Biscotti“ sausainių,
80 g brendžio arba viskio,
50 g grietinėlės (36 proc. riebumo),
50 g šviežių apelsinų sulčių,
120 g juodojo šokolado.

Paruošimas:

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

1. Į indą sudėkime laužytą juodąjį šokoladą. Atskirame puode užvirkime grietinėlę kartu su apelsinų sultimis. Dėl geresnio aromato galima įtarkuoti apelsino žievelės.

2. Kai viskas užverda, supilame masę ant paruošto šokolado ir viską sumaišome iki vientisos masės.

3. „Biscotti“ sausainius pamirkome į pasirinktą gėrimą (viskį arba brendį) ir dedame į taurę. Ant sausainių sluoksniuojame jau pagamintą kremą ir tai pakartojame kelis kartus.

4. Paruoštą deserto taurę dedame į šaldytuvą 2 valandoms. Kai desertas atšąla, galima tiekti ant stalo.


Visa informacija apie programą „Kulinariniai filmai“: http://kinopavasaris.lt/filmai

Apie festivalį:
19-asis Vilniaus tarptautinis kino festivalis (VTKF) „Kino pavasaris“ vyks 2014 m. kovo 20 – balandžio 3 dienomis. Tai – didžiausias kino renginys Lietuvoje, pernai pritraukęs daugiau nei 80 tūkst. žiūrovų, ir vienas ryškiausių kino festivalių Rytų Europoje. Šiemet „Kino pavasaryje“ bus parodyta apie 230 filmų, kuriuos festivalio atstovai atrinko, per metus aplankę daugiau nei 30 tarptautinių festivalių. Daugiau informacijos: www.kinopavasaris.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top