Meilūs lietuvių žodeliai antrai pusei: nuo tradicinio „zuikelio“ iki originalių naujadarų

Laikas.lt

„Barsukas“, „bebenčiukas“, „ežiukas“, „koldūniukas“, „kempiniukas“... – tai ne animacinių filmų ar pasakų personažai. Taip į savo antrą pusę kreipiasi lietuviai. Tai atskleidė dovanų platinimo bendrovės „Gera dovana“ atlikta apklausa internete.

Beveik pusė apklausos dalyvių (48 proc.) teigė į mylimą žmogų meiliai besikreipiantys dažnai, o kas trečias respondentas (35 proc.) – visuomet. Kiek daugiau nei kas dešimtas gyventojas (14 proc.) meiliais mažybiniais žodžiais antrą pusę pavadina kartais, 2 proc. tai daro tik išskirtinėmis progomis, o 1 proc. –niekuomet.

Tarp originaliausių atsakymų į klausimą, kaip meiliai vadinate savo mylimą žmogų, – ir tokie variantai kaip „musmirytė“, „karamelizuotas aviečiukas“, „rupūžiukas“, „snikersiukas“, „arbūziukas“, „spurgiukas“, „kukulis“, „ašakiukas“ ir kiti egzotiški kreipiniai.

„Meiliais žodeliais, kaip ir dovanomis, mylimam žmogui parodomas dėmesys, o tai darydami lietuviai fantazijos nestokoja“, – teigia bendrovės „Gera dovana“ rinkodaros vadovas Martynas Navickas.

Vis dėlto tarp apklausos dalyvių populiariausi meilūs žodžiai, kuriais kreipiamasi į mylimą žmogų, – „mažylis“, „mažiukas“, „katinėlis“, „zuikutis“, „saulutė“, „širdelė“ ir įvairios jų variacijos.

Pateikiame įdomiausius atsakymus į klausimą, kaip meiliai vadinate mylimą žmogų:
širdukas, sausainiukas, pumpurėlis, spirgiukas, niekšelis, vabaliukas, laputė, liūtas, musmirytė, rupūžiukas, ežiukas, voriukas, burbuliukas, karamelizuotas aviečiukas, kliunkis, persikėlis, svogūnėlis, tigriukas, snikersiukas, barsukas, bebenčiukas, skruzdėliukas, spurgiukas, nykštukas, musytė, lokiukas, kvietkelis, koldūniukas, šrimpsiukas, arbūziukas, lėlytė, garbanėlė, kempiniukas, žirnis, bučiuoklis, kūdikėlis, pingviniukas, kukulis, šliurvarvalėlis, ašakiukas, grizliukas, pleibojus, zefyriukas.

Vasarį atliktoje internetinėje apklausoje dalyvavo 537 respondentai nuo 14 iki 54 metų.

meile, meilūs žodeliai, šv. Valentino diena

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai