Now Reading
„Blues Returns“: mėgstamiausia grojimo vieta – gatvė! (interviu)

„Blues Returns“: mėgstamiausia grojimo vieta – gatvė! (interviu)

„Blues Returns“: mėgstamiausia grojimo vieta – gatvė! (interviu)

Laikas.lt

Pavasarį bei vasarą Vilniaus Pilies gatvėje galima sutikti nemažai gatvės muzikantų. Dalis jų tik pradedantys atlikėjai-mėgėjai, dalis muzikos mokyklų mokiniai. Gatvė jiems tampa išbandymu grojant didesnei auditorijai, vieta už savo atliekamą muziką gauti šiek tiek pinigų, o kitiems tampa puikiu tramplynu tolimesnėje muzikinėje karjeroje.

Būtent muzikuodami gatvėje susipažino ir bendru kolektyvu tapo ir jaunos grupės  „Blues Returns“ nariai Lukas ir Grigorijus. Apie muzikinį kelią kalbiname muzikantus.

Kaip atsirado Jūsų grupė?

(Lukas) Mes susitikome praeitų metų gegužės mėnesį Pilies gatvėje. Grojau, o Grigorijus priėjo ir paklausė: „nori kartu pagrot?”. Aš sutikau, jis išsitraukė savo armonikėlių rinkinį ir tiesiog grojom, abiems patiko ir nusprendėm, kad reikia groti kartu ir toliau.

(Grigorijus) Sakyčiau, kad ne grupė, o mūsų kolektyvas atsirado Vilniaus senamiestyje, Pilies gatvėje. Pastebėjau Luko talentą ir pradėjom kartu groti gatvėse.

Kartu grojate neseniai, kokia kiekvieno iš jūsų asmeninė grojimo patirtis? Kur grojote ankščiau?
 
(Lukas) Aš gitara groju ir dainuoju apie 10 metų, daugiausia grodavau vienas namie, paskui ėmiau
groti kartu su broliu, grojome gatvėse, kavinėse, vėliau teko groti ir  su keliomis grupėmis.

(Grigorijus) Labai džiaugiuosi, kad būdamas 10 metų, vedinas noro groti nuėjau pats į muzikos mokyklą ir baigiau fortepijono klasę. Mano muzikos mokytoja yra tikra profesionalė, manau dėl to, kad visada su manimi daug sėdėjo prie fortepijono, aš dėl to galiu savaip interpretuoti muzikinę žinutę publikai. Kai man  sukako 16 metų aš pamačiau filmą „Cadilac Records“ ir užsinorėjau groti armonikėle ir iš karto nusipirkau „Harmonica“. Po poros mėnesių pradėjau groti gatvėje ir iki šiol daug laiko – groju gatvėje ir

Kaip vyksta jūsų kūrybinis procesas?

(Grigorijus) Muzikinis procesas vyksta paprastai: grojam, analizuojam, jeigu skamba prastai, tai galvojam, kaip padaryti taip, kad skambėtų priimtinai mums abiems.
 
Jūsų muzikiniai siekiai.

(Lukas) Norisi kuo daugiau koncertuoti, nes mums labai patinka groti.

Ko patys klausotės, kas jus įkvepia?

(Lukas) Klausau nemažai ir įvairios muzikos: roko, džiazo, jazz-fusion, popso, klasikos, bliuzo,
folk, world music. Mėgstamiausiu stiliumi turėčiau įvardinti prog-rock. Įkvepia ne vien
pati muzika, bet ir pačių atlikėjų, muzikantų (ir, žinoma, ne vien jų) asmenybės, jų istorijos, gyvenimai.

(Grigorijus) Mane įkvepia muzikantai ir muzikiniai kolektyvai, kurie turi ką pasakyti ir daro tai kokybiškai, absoliučiai nesvarbu, koks muzikinis stilius, svarbu jų siunčiama žinutė ir kokybė.

 Į kokius koncertus patys einate?
 
-(Lukas) Stengiuosi eiti į pasaulyje pripažintų grupių ar atlikėjų koncertus, pvz. gegužę ruošiuosi eiti pasiklausyti Peter Gabriel koncerto. Anksčiau kol buvau labiau linkęs į roko muziką, aplankiau Judas Priest, „Metallica“, „Scorpions“, „KISS“, „Queen + Paul Rodgers“, „Iron Maiden“ koncertus. Esu gyvai klausęsis Eltono Johno, Tommy Emmanuelio, vienas iš labiausiai patikusių koncertų buvo praėjusių metų vasarą – Bobby McFerrin. Mėgstu aplankyti džiazo renginius bei festivalius Lietuvoje. Reiktų pasidairyti ir pasiplanuoti nuvykti į kokį džiazo festivalį svetur. Labai norėčiau gyvai pasiklausyti Avishai Cohen!

(Grigorijus) Į visus vertingus koncertus! Pakankamai dažnai nueinu i Filharmoniją, į koncertus, kur groja mano kolegos.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Mėgstamiausia lietuviška/užsienio grupė?

(Lukas) Mėgstamiausią grupę/atlikėją sunku išrinkti, todėl paminėsiu keletą: „Queen“, „Jethro Tull“, „Genesis“, Frank Zappa, „Mahavishnu Orchestra“.

(Grigorijus) Iš lietuviškų atlikėjų tai – „The Road Band“ ir „Bluesmakers“. Iš jaunų muzikantų tai Justas Čekatauskas, kuris nerealiai atlieka bet kokį muzikos stilių, pvz.: jazz, R&B, bliuzas. Iš lietuviškos dainuojamosios poezijos tai be abejo Justinas Narvidas, kuris savaip interpretuoja autorines dainas. Gina Kazlauskaitė, dinamiškas ir aistringas vokalas, kokiu yra mažai ir vienas iš mano mėgstamiausių yra pats Lukas Norkūnas su savo energetika.
 
Linkėjimai klausytojui.

(Lukas) Klausytojams noriu palinkėti visų pirma ateiti į mūsų artimiausią koncertą, nes
Kitaip juk nebūsit klausytojais, ar ne? (šypsosi) O šiaip linkėčiau daugiau muzikos, supratimo ir ramybės.

(Grigorijus) Plokit muzikantams, nes Jūsų plojimai turi didelę įtaką mūsų pasirodymui!

Artimiausias „Blues Returns“ koncertas jau šį ketvirtadienį 20 val. ispaniškame restorane „Lizarran“ (Vilniaus g. 27)! Koncertas nemokamas!

Daugiau informacijos: https://www.facebook.com/events/637453256314430/

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top