Now Reading
Jau žinomi visi „TEDxVilnius 2014“ pranešėjai!

Jau žinomi visi „TEDxVilnius 2014“ pranešėjai!

Jau žinomi visi „TEDxVilnius 2014“ pranešėjai!

Laikas.lt

Vasario 22 d. įvyksiančios konferencijos „TEDxVilnius 2014“ organizatoriai besibaigiant dalyvių registracijai, kuri bus uždaryta jau rytoj, nudžiugino „TEDx“ entuziastus bei gerbėjus ir paskelbė visus 17 konferencijoje pasirodysiančius pranešėjus.

Kaip jau buvo skelbta anksčiau, visą dieną truksianti konferencija bus suskirstyta į keturias sesijas. Pirmosios tema – TO CONCEIVE. Čia savo patirtimi ir įžvalgomis dalinsis Carl Bärstad, kuris paaiškins, kaip technologijų naudojimas mokymą gali paversti smagiu ir įtraukiančiu. Biotechnologijų studentas Paulius Lukas Tamošiūnas supažindins auditoriją su iniciatyvomis, dėl kurių Lietuvoje pradėti rengti tarptautiniai mokslo konkursai. Vaiva Vyšniauskaitė, viena iš programos „Renkuosi mokyti“ dalyvių, kartu su kolegomis renginio dalyviams papasakos apie mokytojo darbą ir kaip jis gali paskatinti vaikus siekti itin aukštų rezultatų. Pirmąją sesiją užbaigs „Gsummit” vadovas Gabe Zichermann, kuris paaiškins, kaip žaidimai gali pakeisti ištisą švietimo sistemą.

Antroji sesija bus skirta kūrybai ir konstravimui – jos tema yra TO BUILD. Pirmieji salėje susirinkusiuosius nustebins „Liūdni slibinai“, kurie pristatys dar Lietuvoje nematytą ir negirdėtą programą anglų kalba. Vėliau į sceną pakils architektas Mindaugas Pakalnis, papasakosiantis apie tvariąją inžineriją. Trečiasis bus Carlo De Micheli. Jis bandys įtikinti, kad automobilį susikonstruoti gali kiekvienas iš mūsų. O Koen Olthuis papasakos, kaip žmonės galėtų gyventi vandenynuose plūduriuojančiuose miestuose.

Per trečiąją sesiją pranešėjai kalbės apie suvokimą, nes šios renginio dalies tema – TO EMBRACE. Ją pradės Kristian Von Bengtson, buvęs NASA inžinierius. Jis papasakos apie iniciatyvą, kuria siekiama mėgėjų sukonstruota raketa į kosmosą iškelti žmogų. Peter Boyd aiškins, kokie ateityje būsime mes ir kokia bus gamta. Dr. Ieva Sliesoraitytė atskleis, kaip mokslo pažanga gali padėti regėjimą praradusiems žmonėms. Sean Ward paskatins pažvelgti į genų inžinerijos ateitį, o sesiją užbaigs Tomas Dombrovolskis – perkusininkas, kuris išgarsėjo kaip unikalių muzikos instrumentų kūrėjas ir atlikėjas.

Renginio kulminacija taps ketvirtoji konferencijos sesija, per kurią scenoje pasirodysiantys pranešėjai privers susirinkusiuosius dar labiau stebėtis ir ploti. Ją pradės gatvės šokių teatro „Low Air“ kolektyvas. Po jų scenoje pasirodys Giorgio Metta – Italijos technologijų instituto „iCub“ skyriaus direktorius, koordinuojantis į žmones panašių robotų, galinčių savarankiškai mokytis, kūrimą. Priešpaskutinis konferencijos pranešėjas bus lietuvis – psichoanalitikas ir psichoterapeutas Eugenijus Laurinaitis. Jis renginio dalyviams papasakos apie tai, kaip pasikeičia vaikų mąstymas ir aplinkinio pasaulio suvokimas, kai jie suauga. O renginį užbaigs Kingsley Aikins – kompanijos „Diaspora Matters“ įkūrėjas. Konferencijos organizatorių teigimu, jo pranešimas apie tai, kodėl svarbu palaikyti ryšį su po pasaulį išsibarsčiusiais tautiečiais, bus vienas įsimintiniausių visoje „TEDxVilnius“ konferencijų istorijoje.

Išsamiau susipažinti su konferencijos pranešėjais galima atnaujintoje „TEDxVilnius“ interneto svetainėje www.tedxvilnius.com

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Joje turėtų apsilankyti ir vis dar norintieji spėti užsiregistruoti į konferenciją. Tai padaryti bus galima tik iki vasario 1 d. (rytojaus).

Primename, kad konferencija „TEDxVilnius 2014“ įvyks vasario 22 d. „Teatro arenoje“, Vilniuje. Ją ves britas, švietimo ekspertas Marcus Orlovsky.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top