Now Reading
Pagrindinė „Žiemos ekranų“ programa kvies keliauti

Pagrindinė „Žiemos ekranų“ programa kvies keliauti

Pagrindinė „Žiemos ekranų“ programa kvies keliauti

Laikas.lt

Savaitgalį lankytojų antplūdžio sulaukę „Žiemos ekranai“ sostinėje tęsis iki pat sekmadienio. Kino centre „Skalvija“ bei „Pasakos“ ir ŠMC kino salėse toliau suksis Otaro Joselianio juostos, Marguerite Duras bei pagrindinės programos filmai. Pastaroji, pristatanti dešimt naujausių frankofoniškų filmų, siūlys keliauti ne tik skirtingais žanrais, bet ir skirtingais kontinentais.

„Įtraukiantys siužetai, skirtingos istorijos, peizažai, jau pripažinti ir dar tik pirmuosius žingsnius kine žengiantys kino autoriai – tokia įvairiapusiška šiųmetė pagrindinė programa, pasakojanti apie žmonių gyvenimus ne tik Prancūzijoje, bet ir Belgijoje, Kanadoje, Čade, Vakarų krante, Palestinoje“, – pasakoja festivalio koordinatorė Austė Zdančiūtė.

Tai kokie gi tie pagrindinės programos filmai? Režisieriaus Mahmat Saleh-Harouno filmas „Grigris“, pernai pristatytas pagrindinėje 66-ųjų Kanų kino festivalio programoje, pasakoja apie šlubą šokėją Grigrį. Vien iš šokių Afrikoje nepragyvensi, tad vaikinas susideda su benzino kontrabandininkais. Festivalio žiūrovai taip pat turės progos nukeliauti į Vakarų krante įsikūrusį zoologijos sodą. Izraelio ir Palestinos konflikto įkarštyje – tikra žirafiada („Žirafiada“, rež. Rani Massalha). Dešimtmetis berniukas, nepaisydamas politinių aplinkybių, su tėčiu kovos už gyvūnų laimę. 2013 m. Berlyno kino festivalyje (Vokietija) Sidabriniu lokiu įvertinta drama „Vik ir Flo pamatė lokį“ (rež. Denis Côté) nukels į paslaptingą mišką, kuriame tyko ne tik lokys, bet ir spąstai. Tik kam jie paspęsti? Viena prancūziškiausių kelionių pokario Paryžiuje, to meto bohemiškas intelektualų gyvenimas atsispindi naujausioje Martino Provosto juostoje „Violeta“. Pasiilgusiems prancūziškų jausmų – istorija „Anželė ir Tonis“. Tai pirmasis režisierės Alix Delaporte ilgo metro pasakojimas, 2012 m. Venecijoje (Italija) pelnęs Cezarį už geriausią debiutą. O tikintiems gyvenimiškais stebuklais „Žiemos ekranai“ siūlo pasinerti į baikerio Fredžio istoriją šiltame Francois Dupeyrono filme „Tu išgydei mano sielą“. Dar vienos jaunos režisierės Shalimar Preuss filmas „Mano gražioji mergaitė“ pasakoja apie paauglių atostogas mažame miestelyje prie jūros. O koks prancūzų kino festivalis be prancūziškos komedijos? Du broliai užkariautojai („Užkariautojai“, rež. Xabi Molia) susiruoš į Šventojo Gralio paieškas. „Medaus spalvos oda“ (rež. Laurent Boileau, Jung Henin) – animuota korėjiečių animatoriaus ir komiksų gyvenimo istorija, gavusi specialų Unicef apdovanojimą, Tarptautiniame animacinio kino festivalyje Annecy, Prancūzijoje, pelnė specialų prizą už žiūroviškiausią filmą.

Sausio 29-30 d. „Pasakoje“ festivalio lankytojai greta prancūziško kino bus kviečiami pasiklausyti manufaktūroje „Crooked Nose & Coffee Stories“ gaminamos kavos istorijų, o praalkę turės galimybę pasimėgauti specialiai festivaliui sukurtais saldumynais.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Devintojo frankofoniško kino festivalio „Žiemos ekranai“ filmai Vilniuje suksis sausio 24 – vasario 2 d. kino centre „Skalvija“ bei „Pasakos“ ir Šiuolaikinio meno centro kino salėse. Vėliau filmai iškeliaus ir į kitus Lietuvos miestus: Kauną, Klaipėdą, Šiaulius, Panevėžį, Alytų, Marijampolę, Nidą, Palangą bei Visaginą. Daugiau informacijos apie festivalį www.ziemosekranai.lt.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top