Svajojate apie paaukštinimą? Vadovai pataria, ką turėtumėte daryti

Jeigu nors kartą gyvenime jau buvote paaukštintas, žinote, koks tai geras jausmas. Jeigu ne – galite kai ką padaryti, kad jį pajaustumėte. LearnVest apklausė amerikiečius vadovus, koks darbuotojas, jų akimis, yra vertas paaukštinimo. Štai sąrašas konkrečių veiksmų, kurių imdamiesi, galite sužavėti savo vadovą ir sulaukti sėkmės. Net jeigu nesiekiate aukštesnių pozicijų savo darbe ar didesnio atlyginimo, šie patarimai padės jums tapti vertingesniu darbuotoju.

Išdrįskite pakritikuoti vadovą. Įmonių vadovai mėgsta, kai protingi darbuotojai juos „išbando“. Tai nereiškia, kad turėtumėte ginčytis su vadovu kasdien, bet jei mintyse nesutinkate su boso pateikta idėja ar strategija, apsvarstykite galimybę jam tai pasakyti į akis. Ypač stiprų įspūdį paliksite, jei turėsite konkrečių duomenų, faktų ar pavyzdžių savo požiūriui pagrįsti.

Praneškite blogas naujienas. Pasakykite, kas negero vyksta įmonėje. Klaidos ir problemos yra vadovo atsakomybė, todėl jis bus patenkintas, jeigu būsite tas, kuris informuos apie naujai iškilusias problemas ar sudėtingas situacijas. Vadovams tai patinka dėl dviejų priežasčių. Visų pirma, tai parodo, kad jūs matote įmonės problemas ir esate pasirengęs imtis veiksmų joms spręsti. Be to, informuodamas apie situaciją, laimite vadovui laiko pačiam išspręsti problemą arba bent jau paruošti veiksmų planą nesėkmės atveju.

Nekurkite nereikalingų dramų. Atėję į vadovo kabinetą su žinia, jog kolega sunaudoja per daug popieriaus ar valgo prie kompiuterio, savo paaukštinimo dieną tikrai nutolinsite. Biuruose tenka dirbti su įvairiais žmonėmis, kiekvienas jų turi savų ypatybių. Vadovui skųstis galite tik tada, kai jų veiksmai rimtai trukdo darbui, kelia grėsmę saugumui ar pan. Vadovų manymu, vienas iš darbuotojų tikslų – palengvinti vadovo darbą, o ne užkrauti jį nereikšmingomis problemomis ir išlieti savo neigiamas emocijas. Nepamirškite, kad apkalbos apie kolegas taip pat niekuo neprisideda prie geros jūsų reputacijos.

Šypsokitės. Vadovas tikrai norėtų manyti, kad esate patenkintas savo darbu, nes jis jums už jį moka. Negana to, su jumis praleidžia didžiąją dalį dienos ir dažnai padeda jums labiau, nei galite įsivaizduoti, todėl teigiamos emocijos – mažiausia, ko jis gali tikėtis. Taigi, nesvarbu, ar grėsmingai artėja darbų termino pabaiga, ar jūsų darbotvarkė kaip niekad užkrauta, jūsų mintys ir nusiteikimas pirmiausia atsispindi veide. Todėl giliai įkvėpkite, nusišypsokite ir parodykite savo bosui, jog džiaugiatės suteikta galimybe dirbti ir įveikti iššūkius.

Užsirašinėkite. Vadovai nekenčia nuolatos kartoti tų pačių dalykų darbuotojams ir savo nurodymus noriai sako ne daugiau kaip vieną kartą. Dažnai pasitaiko, jog klausydamiesi vadovo ar sėdėdami susirinkime, linksite galva viską suprasdami, tačiau grįžę į savo darbo vietą suvokiate, kad nieko neatsimenate ir net nenumanote, ką turėtumėte daryti. Žymėdamiesi svarbiausius dalykus užrašų knygutėje ar savo kompiuteryje, ne tik paliksite gerą įspūdį, bet ir galėsite būti tikras, jog jų nepamiršite. Be to, užsirašydami iš karto pamatysite, kas jums neaišku ir galėsite tuoj pat tai išsiaiškinti.

Nepraleiskite įmonės vakarėlių. Galima sakyti, jog tai – irgi darbas. Nuolat atsisakydami galimybės pabūti su kolegomis (ir vadovu), galite praleisti daug svarbių naujienų ir reikšmingų įvykių. Kartais neformalioje aplinkoje netikėtai gimsta svarbios idėjos, susijusios su įmonės veikla, o nedalyvaudamas, jūs nesate to dalimi. Tokiu būdu tarsi atsiribojate nuo kolektyvo ir parodote, kokias nuostatas turite jų atžvilgiu.

Nesitikėkite būti apdovanoti. Pasitikėjimas savimi – viena, bet arogancija – visai kas kita.Taip, galbūt jūs puikiai baigėte universitetą, galbūt buvote tas, kuris didžiąja dalimi prisidėjo prie paskutinio sėkmingo įmonės projekto. Bet geriau leiskite savo darbams kalbėti už jus, o ne įkyriai prašykitės dėmesio vis primindamas apie savo šaunumą. Nerimaujate, kad vadovas gali nepastebėti jūsų pasiekimų? Radę laiko, tiesiog pasikalbėkite su juo akis į akį, paklauskite, kaip, jo nuomone, jums sekasi dirbti. Tačiau per daug tuo nesirūpinkite. Jūsų profesionalumas, sugebėjimas greitai veikti, motyvacija, rezultatai bei santykiai su bendradarbiais dažniausiai yra akivaizdūs.

Paklauskite, kuo galite padėti. Iniciatyvumas – vienas iš dažniausiai pasitaikančių pageidavimų darbo skelbimuose. Ir ne be reikalo. Tie, kurie paklausia, kuo galėtų prisidėti prie efektyvesnio darbo arba sugeba patys susirasti naudingos veiklos darbe, yra labiau vertinami vadovų, nei laukiantys nurodymų.

Visada turėkite sprendimą. Jeigu jums kažkas nesiseka darbe, tuščiai neverkšlenkite, niekodėl to nedarydami ir nedejuokite vadovui, kaip jums sunku. Turėkite bent keletą sprendimų kiekvienai jus užklupusiai problemai darbe išspręsti. Tikrai paliksite įspūdį vadovui, parodydami, jog ne tik matote savo nesėkmes, bet taip pat galvojate, kaip jas įveikti. Drauge su vadovu galėsite aptarti galimus sprendimus ir nuspręsti, kuris yra tinkamiausias.

Tiesiog dirbkite.
Žinokite, ką turite daryti ir nuoširdžiai stenkitės atlikti tai kuo geriau.Anksčiau ar vėliau, jūsų profesionalumas bus tinkamai įvertintas.


darbas, karjera, kilimas pareigose, paaukštinimas, pareigos

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai